REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” și Centrul mobil de instruire a populației ajung în județul Ialomița

Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” și Centrul mobil de instruire a populației ajung în județul Ialomița

Valentina CAMARA 24 martie 2023 | 10:38 547

În perioada 27-31 martie a.c, Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” și  Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență vor fi prezente în județul Ialomița, pe raza mai multor localități, după cum urmează: Movilița, Borănești, Bărcănești, Colelia, Munteni-Buzău.

Caravana SMURD ,,Fii pregatit!” si Centrul mobil de instruire a populatiei ajung in judetul Ialomita

Cele două centre de informare sunt disponibile zilnic, în intervalul orar 09:00- 15:00 și vor găzdui activități specifice de pregătire a populației în domeniul acordării primului ajutor medical, precum și activități privind modul de comportare în orice situație de urgență.

        Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” este un proiect lansat în 2016 și este susținut de  Fundația pentru SMURD, derulat cu susținerea Departamentului pentru Situații de Urgență. Participanții la eveniment vor putea lua parte la cursurile menite să asigure instruirea cât mai eficientă în vederea acordării primului ajutor medical. Tehnicile și manevrele de prim ajutor vor fi prezentate de către paramedicii și voluntarii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru situații de Urgență ,,Barbu Catargiu’’ al județului Ialomița.

De asemenea, Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență este dotat cu echipamente inteligente ce simulează diverse situații de urgență, folosind scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaștere a pericolelor și efecte multimedia. Fiecare persoană ar trebui să fie conștientă de faptul că poate avea nevoie de o minimă pregătire, pentru a ști să reacționeze corespunzător în cazul aparițiilor unor situații neprevăzute. Dacă o persoană va fi instruită va ști întotdeauna cum să se protejeze pe sine, să-și apere familia, semenii, iar în situațiile- limită va ști să facă diferența dintre viață și moarte.
 
Întrucât, acest eveniment va fi unul realmente interesant, în care puteți experimenta situații diverse și veți putea primi informații extrem de utile, vă așteptăm în număr cât mai mare să fiți prezenți la activitățile pe care le vom organiza în perioada menționată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016