REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Care e cea mai bună alegere în lupta cu anemia

Care e cea mai bună alegere în lupta cu anemia

A.F. 22 martie 2024 | 00:00 184

Vinul de afine poate fi o alegere interesantă pentru persoanele care suferă de anemie sau au nivel scăzut de hemoglobină. Anemia este caracterizată prin scăderea numărului de globule roșii și a concentrației de hemoglobină sub valorile normale.

Care e cea mai buna alegere in lupta cu anemia

Aceasta poate duce la simptome precum oboseală, slăbiciune, palpitații, amețeli și piele palidă.

Care e cea mai bună alegere în lupta cu anemia

Iată câteva rețete de vinuri tonice care pot ajuta în caz de anemie:

Vinul de urzică

Ingrediente:

– 300 g de urzică proaspătă

– 500 ml de vin roșu

Mod de preparare:

Spălați bine urzicile și lăsați-le să se zvânte. Puneți urzicile într-o sticlă cu vin roșu și lăsați-le la macerat timp de 24 de ore.

Strecurați lichidul și beți câte 1 păhărel (50 ml) dimineața, pe stomacul gol, și 1 păhărel seara, înainte de culcare.

Vin cu nuci și miere

Ingrediente:

– 500 g de miez de nucă

– 3 litri de vin roșu

– 1 litru de alcool de 40 de grade

Mod de preparare:

Mărunțiți miezul de nucă și lăsați-l la macerat în alcool timp de 3 luni. După acest interval, strecurați preparatul și amestecați-l cu vinul roșu.

Îndulciți cu miere, după gust. Beți câte 1 păhărel mic (50 ml) pe zi.

Tonic din vin roșu, miere, lămâie și mirodenii

Ingrediente:

– 1,5 litri de vin roșu

– 500 g de miere polifloră

– 1 lămâie mare

– 1 linguriță de scorțișoară

– 1 linguriță de cuișoare

Mod de preparare:

Fierbeți toate ingredientele timp de 20 de minute. Lăsați amestecul să se odihnească 10 zile la loc cald, agitându-l zilnic. Strecurați vinul și luați câte 3 linguri pe zi, înainte de mesele principale.

Vin din plante:

Ingrediente:

– 6 linguri de flori de salcâm, frunze de roiniță și fructe de afin (amestecate în cantități egale)

– 1 litru de vin roșu

Mod de preparare:

Lăsați ingredientele la macerat în vin timp de 1-2 zile. Strecurați lichidul și beți câte 1 păhărel mic (50 ml), de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677