REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
19.5° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

Care e PEDEAPSA pentru FURTUL a 8 ROLE de CAȘCAVAL?

Care e PEDEAPSA pentru FURTUL a 8 ROLE de CAȘCAVAL?

Replica API 8 noiembrie 2021 | 23:07 2623

Cătălin Răstoacă a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Acesta este acuzat că a sustras mai multe bunuri din interior și a încercat să părăsească magazinul Lidl. Mai exact, acesta a subtilizat 8 role de cașcaval, cu care a trecut pe lângă casa de marcat fără să le plătească, fiind prins de către casier chiar la ieșirea din magazin. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea inculpatului la 1 an de închisoare. Sentința a fost comunicată pe 5 noiembrie și nu este definitivă.

Cum s-a petrecut furtul

Venit la în Eforie Nord în concediu, inculpatul a venit în Constanța să caute de lucru, rămânând fără bani. A intrat în magazinul Lidl pentru a-și cumpăra o sticlă de apă însă momentul în care a ajuns la raionul lactate, a luat 8 role de cașcaval pe care lea introdus în geanta tip borsetă pe care o avea asupra sa, după care a așezat o bluză peste respectiva geantă și s-a îndreptat către ieșirea din magazin cu scopul de a sustrage produsele pe care le avea asupra lui. Trecând prin dreptul unei case de marcat, a fost observat de casier, care i-a solicitat să se oprească, dar l-a ignorat și a început să alerge către ieșirea din magazin. Acesta susține că s-a oprit când l-a văzut pe casier alergând după el, astfel că a fost ajuns, fiind apucat de un braț și condus într-o încăpere din interiorul magazinului până la sosirea echipajului de poliție.

Individul este recidivist

Din fișa de cazier judiciar a inculpatului, rezultă că acesta a fost condamnat anterior de mai multe ori pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, tâlhărie și lovire sau alte violențe, pentru ultima condamnare, de 2 ani, fiind eliberat, la termen, în data de 24.11.2020. De asemenea acesta mai este cercetat pentru două infracțiuni de furt, în București și Focșani.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut perseverența infracțională în comiterea infracțiunilor contra patrimoniului, precum și conduita lui Cătălin Răstoacă după comiterea faptei, dar și pe parcursul procesului penal. Astfel, instanța s-a orientat spre aplicarea pedepsei închisorii, pedeapsa amenzii penale fiind insuficientă pentru realizarea reeducării inculpatului, care a înțeles să-și creeze un stil de viață, prin sustragerea de bunuri de mica însemnătate, în detrimentul identificării unui loc de muncă care să-i asigure un trai decent, inculpatul fiind fără ocupație și loc de muncă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ia vedeti si pe dl arafat cam cate role de euro a furat? se estimeaza la vreo 5 .cam cat si ce i se intampla? bine ca lista continua.sunt destui de astia. sanu mai vb de KWI
1
0
sa il angajeze Lidl , asta da fapta buna
3
2
Daca fura 8 milioane de euro il faceau astia Politician.
26
1

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303