REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
23.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Care este cauza avariei Windows care a creat panică în toată lumea

Care este cauza avariei Windows care a creat panică în toată lumea

Georgiana BOGLEA 19 iulie 2024 | 14:00 1106

Canalele de televiziune, aeroporturile și băncile din întreaga lume au întâmpinat probleme, vineri, din cauza avariilor apărute la Windows.

Care este cauza avariei Windows care a creat panica in toata lumea 

O actualizare denumită „buggy” a unuia dintre produsele firmei globale de securitate cibernetică CrowdStrike ar fi putut fi cauza întreruperii globale, potrivit unui academician citat de Telegraph.

„CrowdStrike Falcon a fost legat de această întrerupere generalizată. CrowdStrike este o companie globală de securitate cibernetică și informații privind amenințările. Falcon este ceea ce se numește o platformă EDR (Endpoint Detection and Response), care monitorizează computerele pe care este instalată pentru a detecta intruziunile - hack-urile - și pentru a răspunde la acestea. Acest lucru înseamnă că Falcon este un software destul de privilegiat, deoarece este capabil să influențeze modul în care se comportă computerele pe care este instalat”, a explicat Toby Murray, profesor asociat în cadrul Școlii de Calculatoare și Sisteme Informatice de la Universitatea din Melbourne, Australia.

De exemplu, dacă detectează că un computer este infectat cu malware care îl face să comunice cu un atacator, atunci Falcon ar putea bloca această comunicare. Dacă Falcon suferă o defecțiune, atunci ar putea cauza o întrerupere generalizată din două motive – în primul rând pentru că Falcon este implementat pe scară largă pe multe calculatoare, iar în al doilea rând din cauza naturii privilegiate a platformei.

Falcon este ca un software antivirus. Este actualizat în mod regulat cu informații despre cele mai recente amenințări online, astfel încât să le poată detecta mai bine.

„Cu siguranță, actualizările antivirus din trecut au provocat probleme. Este posibil ca întreruperea de astăzi să fi fost cauzată de o actualizare greșită a Falcon”, a explicat academicianul.

O mare problemă a fost sesizată, vineri, în ceea ce privește funcționarea Microsoft Windows. Au fost raportate întreruperi ale Windows în întreaga lume, aparent cauzate de o problemă CrowdStrike. Se pare că utilizatorii au avut parte de așa-numitul „ecran albastru al morții”, BSoD'd (Blue Screen of Death), respectiv un ecran albastru de care nu poți trece, care te anunță că sunt probleme majore cu sistemul, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436