REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Care sunt beneficiile pe care le oferă vidarea alimentelor

Care sunt beneficiile pe care le oferă vidarea alimentelor

A.F. 10 iunie 2024 | 00:00 123

Vidarea este una dintre cele mai eficiente metode de păstrare a alimentelor, pentru că le prelungește durata de valabilitate prin eliminarea aerului și sigilarea lor în pungi sau caserole ermetice.

Care sunt beneficiile pe care le ofera vidarea alimentelor

Ce înseamnă vidarea și care sunt avantajele unui aparat de vidat alimente

Acest lucru previne oxidarea și încetinește dezvoltarea bacteriilor și a altor microorganisme care cauzează alterarea mâncărurilor.

Este simplu de explicat că un aparat de vidat alimente extrage tot aerul care înconjoară alimentele dintr-un recipient.

Alimentele vidate rezistă de 5 ori mai mult decât alimentele păstrate în mod tradițional, în mediu fără vid. Depozitarea alimentelor vidate se face în mod normal: la temperatura camerei, în frigider sau în congelator.

Iată câteva dintre multele beneficii pe care le oferă vidarea alimentelor:

Sigilarea în vid elimină aerul și încetinește dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului care sunt responsabile de deteriorarea alimentelor.

Păstrarea în vid e o idee bună pentru mâncărurile de zi cu zi și o idee extraordinară pentru resturile rămase de la sărbători și mesele în familie. De ce să arunci, când poți vida și congela orice fel de mâncare? Poți consuma bunătățile după câteva zile, săptămâni sau chiar luni.

Carnea poate fi marinată în vid. Marinarea poate fi un proces lent, uneori fiind nevoie de câteva ore sau chiar zile pentru ca aromele să pătrundă pe deplin în carne. Vidarea cărnii cu marinadă scurtează acest proces până la câteva minute. Fără expunere la aer, compușii volatili ai marinadei nu se evaporă și nu se oxidează, păstrând intens gustul și aroma.

Economisiți spațiu. Eliminarea aerului permite ca alimentele să fie depozitate într-un mod mai compact, economisind astfel spațiu în cămară, dulapuri sau frigider. Cerealele, fructele, pastele sau chipsurile salvează mult spațiu atunci când sunt ambalate în vid, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510