REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Care sunt cele mai profitabile firme din județul Constanța?!

Care sunt cele mai profitabile firme din județul Constanța?!

Andreea CONDURACHE 19 august 2023 | 00:00 9692

În județul Constanța activează aproximativ 87.000 de agenți economici, ceea ce reprezintă 3,67% din totalul agenților economici din România. În rândurile de mai jos puteți regăsi firmele de top din județ în funcție de cifra de afaceri și profitul înregistrat în anul 2022. Rompetrol Rafinare SA este fruntașă, înregistrând în 2022, o cifră de afaceri de 23 de miliarde de lei, dar și un profit de peste 666 de milioane de lei.

Care sunt cele mai profitabile firme din judetul Constanta?!

Top 3 firme din județul Constanța în funcție de cifra de afaceri din 2022

Prima poziție este ocupată de Rompetrol Rafinare SA, cel mai mare activ al Grupului KMG Internațional în România, cu sediul în Năvodari, a înregistrat, în anul 2022, o cifră de afaceri de 23 de miliarde de lei, aproximativ 5,2 miliarde de euro. Compania operează cele 2 rafinării ale Grupului – Petromidia, din Năvodari, alături de singura divizie de petrochimie din România, și rafinăria Vega, din Ploiești, menținând industria locală de rafinare la standarde înalte.

Care sunt cele mai profitabile firme din judetul Constanta?!

Ameropa Granins SA, deținută de elvețienii de la Ameropa DG Holding AG, ocupă locul al doilea în top, înregistrând o cifră de afaceri de 8,6 miliarde lei, 1,9 miliarde de euro. Ameropa Grains SA a fost înființată în anul 1996 și are sediul în Portul Constanța, Dana 54.

Pe al treilea loc se clasează Monsson Trading SA, parte a Monsson Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte eoliene din România, înființat de suedezul rezident în Monaco, Emanuel Muntmark şi condus de fiul acestuia, Andrei Muntmark. Asociați în cadrul societății îi regăsim pe Muntmark Emanuel, Muntmark Andrei, Muntmark Laura, Rusu Mariana Raluca, Tănase Laura, dar și pe Septam Hussein Mesu. În 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 903,8 milioane de lei.

Black Sea Suppliers SRL, GSP Offshore SRL, E-Distribuție Dobrogea SA, Rin Trans Activ SRL, Compania Națională ,,Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, Al Kastal Chartering SRL și RAJA SA completează topul firmelor din județul Constanța privind cifra de afaceri înregistrată în anul 2022.

Care sunt cele mai profitabile firme din judetul Constanta?!

Top 3 firme din județul Constanța în funcție de profitul înregistrat în 2022

Rompetrol Rafinare SA se menține pe prima poziție a clasamentului și în ceea ce privește profitul înregistrat în anul 2022. Compania de la malul mării a înregistrat un profit de 666 milioane de lei. Pe locul al doilea se clasează compania Ewind SRL din comuna Mihail Kogălniceanu. Compania operează parcul eolian Pantelimon 4, cu puterea instalată de 123 MW și a terminat anul 2022 cu un profit în valoare de 174 de milioane de lei. Topul este completat de Compania Națională ,,Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța care a înregistrat în anul 2022 un profit de 114 milioane de lei.

Lista continuă cu Constanța South Container Terminal SRL, Corni Eolian SA, Ameropa Grains SA, Comvex SA, Monsson Trading SRL, Alezzi Beach Resort SRL și E-Distribuție Dobrogea SA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E-distributie fura clientii, kilowati pusi dupa ochi furati de la milioane de cetateni.Astia toti trebuie sa fie in puscarii.Manca-v-ar cancerul pe toti pe voi si famiilile voastre.Nenorociti care nu se gandesc decat sa fure bani de la oameni maresc transpot... taxe taxe... Ei ne fura la facturi.Toti infractorii penali sunt sustinuti de guvern ... de toti .Dau spagi,iau spagi toti.
1
1
Cum Raja sa fie pe profit? Prețul pe care îl încasează de la populatie face profit. Cel mai mare preț al apei, fără tratament anticlcar, fără nimic, doar consiliul județean este de-a acord cu majorarea prețului apei ca ei sa facă profit, populația județul nu contează pentru voi, doar profitul?
6
0
oare cat impozit pe profit platesc? sau profiturile sunt prin off-shore?
5
1
Ameropa si Chimpex au cele mai mici salarii din tot portul...salarii exact ca femeile de serviciu .....cum draq sa nu fie profit pt ei
18
1
Emanuel Muntmark a fost securist in port la Navlomar pe vremea lui Ceausescu.
17
2

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677