REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
12.7° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Care sunt firmele care au pus mâna pe 74 de milioane de lei pentru retehnologizarea ecluzei Năvodari

Care sunt firmele care au pus mâna pe 74 de milioane de lei pentru retehnologizarea ecluzei Năvodari

Andreea VLAICU 7 iunie 2024 | 00:00 1248

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a lansat în cursul zilei de joi, 4 ianuarie a.c., o procedură de licitație ce vizează proiectarea și executarea lucrărilor de retehnologizare a ecluzei Năvodari. Contractul în valoare de peste 360 de milioane de lei a fost atribuit firmelor DSD Noell GmbH, Utilnavorep și Fluid Development. Finanțarea obiectivului de investiții este realizată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Care sunt firmele care au pus mana pe 74 de milioane de lei pentru retehnologizarea ecluzei Navodariecluza Năvodari

Atribuirea contractului privind proiectarea și execuția de lucrări pentru proiectul „Retehnologizare ecluză Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației” a fost făcută la sfârșitul lunii aprilie, iar firmele câștigătoare sunt firmelor DSD Noell GmbH, Utilnavorep și Fluid Development. 

Valoarea totală a contractului este de 365.264.616 de lei, echivalentul a peste 74 de milioane de lei, iar durata contractului este de 120 de luni. Finanțarea obiectivului de investiții este realizată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Care sunt firmele care au pus mana pe 74 de milioane de lei pentru retehnologizarea ecluzei NavodariCompania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA

Ce presupune contractul

Proiectul presupune înlocuirea echipamentelor și instalațiilor de bază și a celor auxiliare de pe cele două ecluze, realizarea unui sistem de comandă automatizat, reabilitarea camerelor tehnologice, realizarea protecției construcțiilor de dirijare pentru accesul navelor în ecluză și modernizarea instalației de prevenire a amestecării apei dulci cu apa sărată.

Câștigătoarele licitației: O firmă din Germania și două din Constanța

DSD Noell GmbH este o firmă din Germania, dar care sediu și în Timișoara. Firma se ocupă cu realizarea proiectelor „la cheie“ în domeniul instalațiilor hidromecanice și a sistemelor de comandă pentru poduri mobile și poduri plutitoare. DSD Noell SRL, compania membră a grupului DSD Noell GmbH, a înregistrat în anul 2022 cifră de afaceri de peste 14 milioane de lei, profit de aproape 100 de mii de lei și datorii de aproape 13 milioane de lei.

Care sunt firmele care au pus mana pe 74 de milioane de lei pentru retehnologizarea ecluzei NavodariDSD Noell SRL

Utilnavorep SA este o firmă cu sediul în Constanța care are obiectul de activitate „Repararea și întreținerea navelor și bărcilor”. Administratorii firmei sunt Adela Diaconescu, Sorin Mitrea și Ionel Ștefan. În anul 2023, firma a raportat o cifră de afaceri de 92 de milioane de lei, profit de 6,5 milioane de lei și datorii de 36,7 milioane de lei.

Care sunt firmele care au pus mana pe 74 de milioane de lei pentru retehnologizarea ecluzei NavodariUtilnavorep SA

Fluid Development este o firmă din Constanța. Obiectivul are ca obiect de activitate „Lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide”. În anul fiscal 2023 a avut o cifră de afaceri de aproape 14 milioane de euro, profit de jumătate de milion de euro și datorii de 6,2 milioane de euro.

Care sunt firmele care au pus mana pe 74 de milioane de lei pentru retehnologizarea ecluzei NavodariFluid Development

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Și la Fluid Development, dece nu Spune-ți cine sunt administratorii, sunt de-ai r*****a?
2
0
INUTIL NAVOREP ... frații Mitrea.
3
1
Florine iar te scoți. De aia stai cuminte în campanie? Ti-e frică să ajuți partidul să nu ieși în ochi? De aici tot cei 5%?
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515