REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

CARE sunt problemele cu care se confruntă NEGOCIATORII de la Serviciul de Acțiuni Speciale Constanța

CARE sunt problemele cu care se confruntă NEGOCIATORII de la Serviciul de Acțiuni Speciale Constanța

Replica API 23 martie 2021 | 00:01 2000

Tragedia de la Onești, în care doi muncitori au fost omorâți de către Gheorghe Moroșanu, după ce negocierile dintre acesta și negociatorii din cadrul Poliției au durat mai bine de 4 ore, a adus în prim plan pregătirea celor de la Serviciul de Acțiuni Speciale dar și cine sunt negociatorii care tratează cu infractorii. Ei bine, Constanța are doi negociatori, special pregătiți pentru situațiile de criză în urma absolvirii cursurilor în două module la Institutul de studii pentru Ordine Publică și în cadrul Academiei F.B.I., la ILEEA, cu specialiști în domeniu.

Serviciul pentru Acțiuni Speciale are un grad de ocupare de 87,8% a funcțiilor din statul de organizare, fiind compus din grupele de intervenție, pirotehniști și negociatori. Începând cu anul 2017, la nivelul I.P.J. Constanța funcționează și linia de muncă intitulată „Negociere în situații de criză”. La ora actuală, doi dintre polițiștii instituției, mai precis Nelu Filip și Andrei Mihăilescu, au ca atribuții suplimentare, în fișa postului, această activitate, în urma absolvirii cursurilor în două module la Institutul de studii pentru Ordine Publică și în cadrul Academiei F.B.I., la ILEEA, cu specialiști în domeniu.

Pe parcursul anului 2020, am participat la 9 misiuni

Unul dintre cei doi negociatori care fac parte din Serviciul de Acțiuni Speciale a împărtășit, pentru ziarul Replica de Constanța, câteva din motivele celor care amenință cu sinuciderea: „Din momentul înființării acestei activități, am participat la mai multe misiuni, antrenamente specifice și întâlniri periodice cu psihologul unității, pentru îmbunătățirea abilităților și deprinderilor necesare în acest domeniu. Pe parcursul anului 2020, am participat la 9 misiuni, toate încheiate cu succes, specificul misiunilor fiind preponderent cu amenințări de suicid, dar și baricadări. Misiunile de negociere au fost finalizate prin îmbinarea armonioasă a tehnicilor de ascultare activă, urmărind scara schimbării comportamentale, iar în misiunile unde persoanele erau baricadate, s-a acționat și printr-o cooperare nego-tactică. Printre motivele identificate în cazul amenințării cu suicid se numără carantinarea obligatorie, neplata salariilor de către angajator, părăsirea de către partener, până la situații în care persoanele respective se aflau sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, sau a unor probleme de natură patologică.” a declarat inspector principal Nelu Filip, pentru ziarul Replica de Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Teoria este teorie, practica ne omoara!
1
0
Cand politia da chix intotdeauna gaseste justificari.
1
1
Bai care vreti sa faceti ceva ,aveti demnitate si nu mai deranjati lumea.Faceti si gata!
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016