REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.9° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Care sunt școlile din Constanța cu cele mai mici medii la Evaluarea Națională

Care sunt școlile din Constanța cu cele mai mici medii la Evaluarea Națională

Andreea VLAICU 4 iulie 2024 | 00:00 7844

Emoțiile au luat sfârșit! Rezultatele la Evaluarea Națională au fost publicate miercuri, 3 iulie a.c., pe site-ul Ministerului Educației. În ceea ce privește Constanța, doar doi elevi au obținut media 10, amândoi învățând la Colegiul Național Mircea cel Bătrân. Dezamăgitor având în vedere faptul că anul trecut au fost 16 medii de 10. Pe lista rușinii se află Școala Gimnazială Nr. 1 din Făurei, acolo unde au susținut examenul de Evaluare Națională 2 elevi din 3, iar media pe școală a fost doar 2,62.

Care sunt scolile din Constanta cu cele mai mici medii la Evaluarea Nationala

Elevii care au susținut examenul Evaluării Naționale au trecut prin emoții copleșitoare, împreună cu părinții lor, miercuri, 3 iulie a.c., deoarece rezultatele au fost afișate. Desigur, comunicarea rezultatelor obţinute s-a făcut anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. 

Școala cu cea mai mică medie din județ

În județul Constanța, au susținut Evaluarea Națională elevii din 155 de școli, licee și colegii. În josul listei cu mediile rezultatelor la examen, ultimul loc îl ocupă Școala Gimnazială Nr. 1 din Făurei. Acolo, doar 3 elevi au fost înscriși la Evaluarea Națională însă unul a absentat în ambele zile ale examenului. Nici cei 2 elevi care s-au prezentat nu au făcut cinste școlii. Unul dintre ei a obținut nota 1,95 la limba și literatura română și 2,50 la matematică, având media 2.22, iar celălalt 3,05 la limba și literatura română și 3.00 la proba la matematică, obținând media 3,02. Astfel, media pe școală este 2,62, cea mai mică din județ.

Care sunt scolile din Constanta cu cele mai mici medii la Evaluarea Nationalasituația la Evaluarea Națională la Școala Gimnazială Nr. 1 din Făurei

Pe locul 2... de la coadă se situează Școala Profesională „Radu Prișcu” din Dobromir. Acolo, media pe școală este 2,81. Cea mai mică medie a elevilor prezentați la examen este 1,70 cu 1,40 la limba și literatura română și 2.00 la matematică. Cea mai mare este 5,25, având 4,00 la limba și literatura română și 6.50 la matematică.

Școala unde s-au prezentat doar 5 elevi din 19

Totuși, un caz uluitor și în același timp șocant a fost la Școala Gimnazială Nr. 31 din Constanța. Mai exact, școala, care se află în cartierul Palas, a susținut examenul cu doar 5 elevi prezenți, cu toate că pe listă erau trecuți 19. Nici aici situația nu este prea roz. Mediile rezultatelor la Evaluarea Națională sunt între 2.70 și 4,37.

Care sunt scolile din Constanta cu cele mai mici medii la Evaluarea Nationalasituația la Evaluarea Națională la Școala Gimnazială Nr. 31 din Constanța

Un elev din Constanța a luat nota 1 

Un elev din Constanța a obținut media 1 la Evaluarea Națională. A învățat la Școala Profesională Jean Dinu din Adamclisi și a luat doar punctul din oficiu la fiecare probă, atât la limba și literatura română cât și la matematică.

Care sunt scolile din Constanta cu cele mai mici medii la Evaluarea Nationala

Reamintim că pe 25 iunie a avut loc proba scrisă la limba și literatura română, pe 27 iunie la matematică, iar pe 28 iunie proba la limba și literatură maternă, în cazul minorităților. 

Care sunt scolile din Constanta cu cele mai mici medii la Evaluarea Nationala

Precizăm că anul trecut au fost 16 medii de 10 Constanța: patru la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, trei la Școala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteaz, două la Liceul Teoretic Ovidius şi câte una la Școala Gimnazială nr. 7 din Constanța, Școala Gimnazială Viceamiral Ioan Murgescu Valu lui Traian, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Liceul Teoretic Traian, Colegiul Național Constantin Brătescu, Școala Gimnazială Adrian V. Rădulescu, Murfatlar și Școala Gimnazială 30 Gheorghe Ţiţeica din Constanța.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faurei,Palas,Dobromir.....ce ne miră?
10
0
Scolile cu cele mai mici medii sunt scolile frecventate de elevi de o anumita et.ni.e,acesti ineducabili care nu doar ca nu isi doresc nimic pt ei,dar nu ii lasa nici pe cei din jur sa invete. Cititi cu atentie articolul!
15
2
Scolile cu cele mai mici medii sunt scolile frecventate de elevi de o anumita e***e,acesti ineducabili care nu doar ca nu isi doresc nimic pt ei,dar nu ii lasa nici pe cei din jur sa invete. Cititi cu atentie articolul!
14
1
Penalizați profesorii!!! An de an doar copiii sunt vinovați nu și cei care nu-i invata mare lucru...
15
16
nivelul profesorilor reflecta nivelul elevilor. mariti voucherele de vacanta.
18
14
si la liceul de informatica sunt notele umflate, pt ca e liceu privat
13
4
Se interesează de odraslele lor ?.In loc sa îi pună să învețe le da telefonul in mână și scăpa de datorii.Ce face cu el acasă,mai târziu ii va cumpăra țigări și băutură.
26
3
Profesori foarte slab pregatiti, absolventi de facultati private la ID si parinti neimplicati, la fel de ignoranti.
29
13
Urmăm sloganul dintr-o piesa de teatru. Patria ne vrea proști. Sunt curios ,ce se întâmplă cu profesorii de la școlile cu cele mai mici rezultate?
23
7
frecventa elevilor a fost mica deoarece ei erau la olimpiadele de matematică și limba romana...La cel cu nota 1 a uitat corectorul sa îi pună 0 (zero) langa 1...
13
1

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515