REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Care sunt tipurile de făină fără gluten?

Care sunt tipurile de făină fără gluten?

A.F. 26 iulie 2024 | 00:00 56

Glutenul, această proteină care se găsește în făina de grâu, e responsabil cu structura copturilor, este marele creator al texturilor perfecte ale pâinilor, plăcintelor, brioșelor, biscuiților. În alte cuvinte, glutenul este cel mai bun prieten al unui patiser.

Care sunt tipurile de faina fara gluten?

Desigur, dacă patiserul și clienții săi aleg să evite glutenul din diferite motive, îl pot înlocui cu succes cu făinuri fără gluten (cumpărate gata măcinate sau, și mai bine, râșnite în casă cu un aparat eficient) și agenți de îngroșare eficienți.

Care sunt tipurile de făină fără gluten?

Făină de migdale

Această făină moale și ușor umedă este poate fi folosită cu succes la aluaturi fragede (biscuiți, fursecuri, prăjituri) pentru rezultate dense și consistente. Nu poți obține un aluat pufos decât dacă o amesteci cu făină de grâu.

Făină de hrișcă

Se obține prin măcinarea semințelor de hrișcă, bogate în proteine. Are o textură mătăsoasă și este destul de pretențioasă la gătit, de aceea este adesea amestecată cu făinuri integrale atunci când e folosită la aluaturi, pentru rezultate moi și pufoase.

Făină de cocos

Cu o aromă subtilă de nucă de cocos, această făină primește premiul de popularitate printre făinurile fără gluten, fiind bogată în fibre și săracă în calorii. Mai mult, conține acel tip de grăsimi saturate considerate bune pentru sănătatea ta.

Făină de fistic

Are avantajul unei arome deosebite inconfundabile care poate face minuni în rețetele de deserturi și biscuiți, dar și dezavantajul unui preț foarte piperat. Se obține din fistic măcinat fin și se poate amesteca fără probleme cu alte tipuri de făină.

Făină de quinoa

Cu un conținut bogat de proteine și fibre, se poate folosi în aluatul de clătite, brioșe, pâinici, fără să aducă o aromă specifică.

Făină de soia

Această făină cu gust subtil de alună are un conținut bogat în protein și grăsimi. Poate fi folosită împreună cu alte făinuri chiar și la brownies, torturi cu ciocolată, prăjituri și alte copturi cu nuci și fructe, ca să mascheze aromele – oricât de discrete ar fi – de soia.

Făină de porumb

Sau mălai foarte fin, surprinzător de potrivit în rețete de brioșe, goffre și clătite americane. Desigur, poate fi combinată cu mălaiul nostru cel din moși strămoși în prepararea unor deserturi bune și foarte bune. În fond, prăjiturile din mălai și brânză se află printre mândriile dulci ale bucătăriilor moldovenești.

Amidon din cartofi

Acest acest de îngroșare fără gluten e perfect pentru sosuri și supe cremă. Textura prăjiturii făcute cu acest tip de amidon va fi fină, însă ai grijă să nu folosești prea multă grăsime în compoziție și să te asiguri că timpul de gătire (coacere, fierbere) este mai scurt decât în cazul amidonului din grâu.

Tapioca

Cu o textură fină și pufoasă, tapioca se extrage din rădăcina arbustului de Manioc din America de Sud. N-ar călători atâția kilometri până în România dacă n-ar fi o opțiune excelentă, gluten free, pentru o pâine albă sau niște baghete franțuzești.

Amidon de porumb

Un amidon rafinat provenit din porumb, folosit cel mai des pe post de agent de îngroșare în budinci, sosuri de fructe și la mâncarea asiatică. Este folosit în combinație cu alte făinuri și pentru copturi, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436