REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.9° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.9° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Carnagiu în Iran. 28 de morți după ce un autobuz cu pelerini s-a răsturnat și a luat foc

Carnagiu în Iran. 28 de morți după ce un autobuz cu pelerini s-a răsturnat și a luat foc

Virgil STOIAN 21 august 2024 | 13:30 459

Un autobuz care transporta pelerini pakistanezi s-a răsturnat și a luat foc în Iran. Din păcate 28 de pasageri aflați la bord au murit, conform presei locale.  Potrivit BBC, care citează surse din anchetă, accidentul din provincia Yazd s-ar fi produs după ce autobuzul a rămas fără frâne. Autobuzul a luat foc în fața punctului de control Dehshir-Taft, la 681 de kilometri sud de capitala Teheran.

Carnagiu in Iran. 28 de morti dupa ce un autobuz cu pelerini s-a rasturnat si a luat focImagini de la accident

28 de morți după ce un autobuz cu pelerini s-a răsturnat și a luat foc în Iran

În total, în autocar se aflau 53 de persoane, iar 11 femei și 17 bărbați au murit în accident. Potrivit lui Ali Malekzadeh, director al Autorității Iraniene pentru Gestionarea Crizelor, pelerinii se îndreptau spre orașul Karbala din Irak, pentru a comemora un eveniment sfânt pentru șiiți.

Pelerinajul, cunoscut sub numele de Arbaeen, marchează sfârșitul unei perioade de 40 de zile de doliu pentru imamul Hussein, nepot al profetului Mohammed. Peste 2 milioane de pelerini musulmani șiiți participă în prezent la acest eveniment.

Aproximativ 20.000 de oameni mor în fiecare an în Iran din cauza accidentelor rutiere, această țară fiind printre cele mai nesigure din lume când vine vorba despre siguranța rutieră. Astfel de accidente sunt destul de frecvente în special în preajma sărbătorilor.

De exemplu, în luna aprilie un camion cu zeci de pelerini a căzut într-o prăpastie în Pakistan, astfel că 17 oameni au murit și 41 au fost răniți. Pelerinii mergeau să sărbătorească sfârșitul Ramadanului, spre un sanctuar pentru sărbătoarea Aid el-Fitr.

Mounir Ahmed, responsabil al regiunii Balucistan, a declarat că pelerinii au plecat din regiunea Sindh spre mormântul lui Shah Noorani la Hub. Accidentul s-a produs în cursul nopții, după ce camionul a pierdut controlul mașinii.

Autocarele și camioanele care transportă pelerini sunt mereu supraîncărcate, iar centura de siguranță este deseori inexistentă. Așadar, accidentele în care un autocar cade în prăpastie sau se ciocnește violent după ce rămâne fără frâne sunt foarte dese. De cele mai multe ori aceste autocare și camioane sunt extrem de vechi.

”Camionul se deplasa prea repede şi şoferul a pierdut controlul la un viraj”, a explicat Mounir Ahmed. Medicul Shaukat Jalibani, medic la spitalul unde au ajuns victimele a transmis că ”cel puţin 17 trupuri au fost duse la morgă, iar peste 40 de oameni au fost răniți grav.
Zeci de pakistanezi au murit după ce camionul lor s-a prăbușit într-o prăpastie

În fiecare an, mormântul lui Shah Noorani este vizitat de pelerini pentru a sărbători sfârșitul Ramadanului. La fle ca și în Iran, numărul mare de decese de pe drumurile din Pakistan e cauzat de infrastructura inexistentă, a reglementărilor slabe din punct de vedere al legislației rutiere, dar și a condițiilor periculoase și a șoferilor indisciplinați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365