Carrefour din City Mall vinde lapte alterat. OPC a intrat pe fir. Video
Carrefour din City Mall vinde lapte alterat. OPC a intrat pe fir. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestProtecția Consumatorilor, în alertă la City Park Mall, după ce o clientă a cumpărat o sticlă de lapte alterat de la magazinul Carrefour. Consumatoarea și-a achiziționat o sticlă de lapte marca Lăptăria cu Caimac... obișnuia să cumpere această marcă, chiar dacă este mai scumpă, crezând că este mai... sănătoasă. Marea surpriză a venit în momentul când aceasta, ajunsă acasă cu produsul, se pregătea să-i servească copilului. Vigilența femeii a făcut ca în ultimul moment să îndepărteze sticla de lângă copil, sesizând că acesta era alterat.
Lanțul de hipermarketuri Carrefour și-au deschis un nou magazin în City Parc Mall, în locul fostului Cora. Nici bine nu s-au acomodat că deja au dat-o de gard... fructe putrezite și nelipsitele muște care bâzâiau produsele expuse la vânzare. De parcă nu ar fi fost de ajuns, frigiderele sunt pline de lapte alterat. În cursul zilei de 23 iulie, o constănțeancă a cumpărat o sticlă de lapte, marca Lăptăria cu Caimac. Nici prin cap nu i-a trecut ce surpriză avea să găsească în recipient. „În seara de 23 iulie am achiziționat din magazinul Carrefour mai multe produse alimentare, printre care și o sticlă de lapte. Ajunsă acasă, am început să desfac cele cumpărate, printre care și sticla cu produsul lactat. Am început să pregătesc masa, moment în care copilul a luat sticla de lapte cu intenția de a bea din ea. A desfăcut-o, așa că l-am ajutat să-și pună în pahar când, am observat că din sticlă a curs mai multe bile solide și cu un conținut lichid urât mirositor. Exista posibilitatea ca băiatul să bea din ea și, Doamne ferește, să ajung cu el la spital”, a declarat femeia.
Video 1:
Menționăm că produsul era în termen, data valabilității fiind 28 iulie, însă acest aspect nu a încălzit-o cu nimic pe tânăra mamă, atâta timp când produsul era alterat.
La o zi de la incident, laptele alterat tot pe raft era
La data de 24 iulie, în jurul orei de 10:30, clienta în cauză s-a prezentat, din nou, la magazinul cu pricina, la Departamentul Relații cu Clienții, unde a avut parte de al doilea șoc. Împreună cu reprezentanții magazinului, a desfăcut o sticlă de lapte de la raft care, ce credeți? Era alterat.
angajata de la Relaţii cu Clienţii, Carrefour
Angajata magazinului nu i s-a părut anormal faptul că laptele este alterat, doar „miroase puțin”. Atunci, de ce nu l-o fi consumat ea, dacă nu era nicio problemă că... „miroase puțin?”. Întrebată „Dacă îl cumpărau copiii și-l consumau, fără să-și dea seama că-i alterat ce pățeau?”, aceasta a răspuns nonșalant „Ce s-a întâmplat și cu dumneavoastră”. Și obraznică, pe deasupra! În cazul clientei de față și a vigilenței acesteia, din fericire nu s-a întâmplat nici un eveniment de natură medicală.
Video 2:
Ce se poate întâmpla dacă bei lapte alterat: toxiinfecția alimentară, aceasta este cauzată de bacterii, paraziți și alte microorganisme dăunătoare existente în produse alimentare contaminate; intoxicarea alimentară, aceasta este similară toxiinfecției alimentare, însă se datorează unei bacterii particular, numită stafilococ; Sallmonella, una dintre cele mai frecvente și periculoase boli cauzată de alimente contaminate. Se transmite prin consumul de produse alimentare contaminate, incluzând laptele alterat.
OPC, sesizat!
Și cum nimic nu poate fi trecut cu vederea, au fost sesizați inspectorii OPC care au dispus retragerea de la raft și verificarea întregului lanț comercial. Nu au fost amendați, pentru că laptele era în termen.
Nu doar laptele e cu probleme!
Iar dacă la capitolul lactate cei de la Carrefour nu au trecut testul, ajungem la cel al fructelor și legumelor. Așa se face că în aceeași zi, la raftul legume fructe, clienții se pot bucura de piersici, struguri stricați, dar și muște și Drosophila melanogaster, mai pe românește - musca de fructe.
În concluzie, consumul de produse fermentate sau stricate pot fi extrem de nocive pentru organism. Așadar, măsurile preventive sunt foarte importante, iar pentru a preveni intoxicarea sau îmbolnăvirea aveți grijă de unde vă cumpărați produsele și în ce stare se recomandă.
Video 3:
Precizăm faptul că persoanei în cauză i-a fost restituită suma de 10,10 lei a produsului alimentar alterat achiziționat. Ar fi fost culmea să nu o facă!
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News