REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cartelele telefonice pre-pay se vor vinde doar cu buletinul

Cartelele telefonice pre-pay se vor vinde doar cu buletinul

Replica API 9 august 2019 | 01:00 508

Executivul a adoptat, joi, după şedinţa de Guvern, OUG care obligă operatorii de telefonie să colecteze şi furnizeze datele de indentificare ale celor care au cumpărat cartele prepay.

Preşedintele Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112, Raed Arafat, a anunţat, miercuri seară, că s-a finalizat raportul cerut de premierul Viorica Dăncilă, iar specialiştii care au lucrat au stabilit 14 măsuri care ar trebui implementate în cel mult 60 de luni.

Măsurile sunt luate în contextul tragediei de la Caracal, iar una dintre ele vizează modificarea cadrului legislativ, inclusiv reglementarea vânzării cartelelor prepay. Arafat a precizat că operatorii de telefonie vor avea obligaţia de a furniza datele celor care au cumpărat aceste cartele, strict în relaţia cu sistemul 112.

Joi, Guvernul a adoptat OUG care reglementează acest aspect.

Potrivit OUG, furnizarea de serviciilor de comunicaţii, pentru care plata se face în avans, se realizează numai după ce ”furnizorul a colectat, prin intermediul unui formular fizic sau electronic, datele de identificare ale utilizatorului final al cartelei SIM”.

Datele colectate pot fi puse numai la dispoziţia administratorului sistemului unic de apeluri de urgenţă. În plus, când datele sunt colectate, utilizatorul trimite furnizorului şi o copie a documentului de indentificare, potrivit OUG.

În cazul utilizatorilor care beneficiază deja de astfel de servicii, furnizorul trebuie să colecteze datele de indentificare în cel mult de la data adoptării OUG.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum infractorii stiu asta,vor fura telefoane si vor comunica cu ele,iar orbetii de politai prosti si procurori decerebrate vor urmari posesorii de drept,adica pe victimele furtului. In fapt se doreste nu siguranta populatiei,ci controlul total al maselor,de catre niste unii catarati la varf. Ei sunt mult mai periculosi decat mafiile cu care colaboreaza. Vor ajunge sa fie suspectati cei fara telefoane,ca cica de aia nu au, ca sa nu fie supravegheati de Securitate. Cand urmeaza ciparea ca la vite ?Popultia doarme,e dobitoaca si in loc sa ceara profesionalism,accepta sa fie crotalizata ?
2
1
Eu am luat vreo 20 dinainte ca stiam ca guvernul se misca incet si cauta tapi ispasitori
1
1
Arafat este mai prost ca noaptea! La 112 poti suna si fara cartela in telefon!
7
1
E sclavul personal al borfasului arafat, secatura islamist terorista.
3
3
la 112 poti sa suni si fara cartela in telefon bai securistilor, nu iti trebuie lege pentru cartele prepay
9
2
Iar cu cele trecute prin 10 maini la talcioc cum faceti?
3
2
broavo ! avum toti.infractorii vor merge cu buletinul personal sa-si ia prepay. scz, cu cartea de indentitate. a lor...
5
1
Da, daca este adevarata, nu pot spune decat ca este o decizie luata de oameni fara scoala! ..... inevitabil, inutila! Astia, ori nu au invatat ca lacatele nu sunt puse pentru hoti, ori sunt idioti.......
8
4
Noroc ca se vand cu miile pe net...
6
3
Le a reusit pana la urma. Pacat de vietile pierdute in decembrie 1989. Nu spun ca am ramas fara metode de a ramane anonimi vorbesc doar de un principiu.
9
3
Cand e vorba de grup infractional care e format din 3 5 7 100 de soldati plus cativa oameni nevoiasi pusi la inaintare ca pe Dinca, nevoiasi batrani care pt 2 3 lei o sa ia 200 de cartele pe numele lor...cum o rezolvi pe asta?
13
2
SUNT CEL MAI TARE POLITIST AL JUDETULUI CONSTANTA SI CEL MAI TARE ASCULTATOR DE TELEFOANE SI AM RECOMANDAT DE MULT ACEASTA ORDONANTA EU ASCULT PULIMEA NON STOP SI MANANC CACAT ZILNIC CU TONA LA SMENARUL NITA TEODOR ADICA SUNT CATELUSUL.DE SERVIUCIU.NOI POLTIA SI ASA NU FACEM NIMIC DAR EU VREAU SA IES CA CURVA IN FATA AVAND IN VEDERE CA SUNT DE ORIGINE TIGAN DIN CARTIERUL COLONISTI AL CELUI MAI TARE MUNICIPIU FETESTI.ORIGINEA PARINTILOR MEI ESTE CUZA VODA DIN JUDTETUL CONSTANTA MESERIASI IN CONFECTIONAREA COPAILOR SI A LINGURILOR.
5
3
Trebuia demult aceasta masura
16
12

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510