REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Cartierul INEL I, între `FIȚĂ` și DEGRADARE

Cartierul INEL I, între `FIȚĂ` și DEGRADARE

Replica API 21 martie 2021 | 16:43 3039

Extinderea cartierului Inel I, sau cum îi mai spun locuitorii de acolo, „Cartierul nou Baba Novac” din Constanța este o reală oază de liniște, după spusele locuitorilor. Cu toate acestea, sunt și părți negative care umbresc vilele de lux ale oamenilor înstăriți. Cum nu existăpădure fără uscăciuni, iată că și acest cartier se confruntă cu mari deficiențe, precum: casele care stau să pice, străzile neasfaltate și pline de gropi, dar și câinii care sunt gata, gata să te atace pentru că le-ai călcat teritoriul.

Constanța are printre acele multe părți negative și câteva pozitive care îi fac pe constănțeni să nu renunțe la orașul martir de la malul mării. Printre altele, unele zone ale orașului sunt adevărate ’oaze de liniște’, după spusele unora.

Mai exact, una din aceste zone este Cartierul nou – Baba Novac. De îndată ce pășești în cartier, vilele de lux și verdeața din fiecare curte, te izbesc și îți dau impresia că ești într-o cu totul și cu totul alt oraș, sau poate chiar undeva în străinătate. Însă, dacă nu ești atent și te lași prea impresionat de „minunățiile unora” este foarte posibil să calci într-o groapă plină de apă, sau în cine mai știe ce… În cartier sunt asfaltate doar câteva străzi, marea problemă a locuitorilor fiind infrastructura. „Zona a crescut foarte mult în ultimii ani, se construiesc case încontinuu. Da, este un cartier liniștit, dar ce ne deranjează cel mai mult sunt străzile… Am văzut că mai sunt și alții care au această problemă dar, consider că primăria ar trebui să țină pasul. Odată ce ai dat avize să se construiască, trebuie să le oferi și infrastructura promisă”, ne-a declarat un locuitor al cartierului.

Trafic intens pe străzile cartierului

„Pe străzile Baba Novac și Breaza trec tot felul de utilaje de mare tonaj care nu au voie conform indicatorului de la capătul străzii, unde scrie clar că este interzis traficul mașinilor cu tonaj mai mare de 3,5 tone, dar cine să verifice. Traficul este intens pe A.D. Xenopol, iar mașinile sunt parcate pe un sens de mers și îți este frică să ieși din curte. Nu mai vorbim de faptul că nu există trotuare și dacă ești cu căruțul, riști foarte tare să fii lovit”, a spus un cetățean.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In dulcele stil romanesc Un cartier inceput de la zero care ar fi trebuit sa arate ca o floare, arata imbacsit si inghesuit. S-a ales praful Asa ne este dat sa traim. Altfel nu putem
3
0
Cum dracu sa fie lux la baba novac si energia, zona e cunoscuta sub numele de la Namol. Cand ploua e noroiul cat casa, iluminat public mai mult lipsa, iar haitele de maidanezi te sfasie noaptea.
5
0
tot orasul; este asa.
5
1
vila mea e pe coclauri si astept mila primariei ca sa scap de cizme...
10
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016