REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
22° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

Casa bătrânească, SPARTĂ de HOȚI: s-au furat VINURI și HAINE de FIRMĂ

Casa bătrânească, SPARTĂ de HOȚI: s-au furat VINURI și HAINE de FIRMĂ

Replica API 13 ianuarie 2022 | 09:53 5305

Năravul din fire n-are lecuire. E o vorbă din bătrâni care i se potrivește și lui Daniel Robert Milas. Condamnat deja la 3 ani de închisoare cu suspendare, acesta nu s-a putut abține și a călcat din nou pe bec. Hoț de ”meserie”, a ales să spargă casa lui Latif Celzin, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța. După ce a pătruns în locuință prin escaladarea gardului și forțarea ușii, Daniel Robert Milas s-a pus pe strâns prada, sustrăgând mai multe obiecte printre care sticle de vin și îmbrăcăminte de firmă, prejudiciul fiind de 6000 de lei. Directorul APM spune că este vorba despre o casă bătrânească, nelocuită de ani de zile, fiind spartă de două ori în două săptămâni.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Daniel Robert Milas la 2 ani de închisoare dar în urma contopirii pedepselor, acesta va executa în regim de detenție pedeapsa de 3 ani, 11 luni și 10 zile închisoare. Sentința a fost dată pe 7 ianuarie 2022 și nu este definitivă.

Latif Celzin

Cum s-a desfășurat jaful

Potrivit declarațiilor inculpatului, acesta a pătruns prin efracție în imobil, de unde a sustras 6 cutii din carton, ce conțineau fiecare câte 6 sticle cu vin alb și roze, de 0,75 l, ce proveneau de la Crama Rasova (o cutie) și de la Crama Niculițel (5 cutii). Din același loc i-au mai fost furate o sticlă de șampanie marca „Moët”, o sticlă de whisky marca „Dimple”, precum și un număr de 3 sticle a câte 0,75 l fiecare, ce conțineau vin alb de colecție din anii 1960-1970. Pe lângă sticlele de alcool, bărbatul a mai sustras o pereche de ghete sport marca „Nike”, o pereche de cizme de damă, marca „Calvin Klein”, de culoare mov cu negru, o pereche de cizme de schi, bărbătești, marca „Ralph Lauren”, de culoare albastru închis cu roșu, o pereche de ghete sport marca „Nike”, de copii, precum și o pereche de ghete bărbătești marca „Geox”, de culoare maro închis. Pe lângă acestea, victima furtului reclamă și dispariția a 5 scaune de grădină, tip terasă, de culoare verde, cu picioare metalice, de culoare gri, precum și un baldachin (balansoar), cu schelet metalic de culoare verde și husă de culoare verde.

Inculpatul, condamnat la aproape 4 ani de închisoare

La individualizarea pedepsei, magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au avut în vedere împrejurările și modul de comitere a infracțiunii precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită dar și faptul că inculpatul a mai avut anterior condamnări.

Precizăm că Latif Celzin este directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Ce spune directorul APM

„Este o casă bătrânească, nelocuită de ani de zile, nu s-a stat în ea. În anul respectiv, am făcut botezul băiatul, au rămas sticle de vin, lăsate acolo, s-a spart de două ori în două săptămâni,este un hoț de meserie. Erau haine nepurtate ale copiilor, de când erau mici, și nici nu erau vinuri de colecție”, a lămurit Latif Celzin.

Virgil STOIAN

Citește și: Celzin LATIF a CÂȘTIGAT DEFINITIV procesul cu Agenția pentru Mediu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303