REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Sâm., 28 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6866
21.8° Constanța Sâmbătă, 28 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6866
 

Casa Căsătoriilor intră în reabilitare în luna decembrie. Unde se vor muta angajații?

Casa Căsătoriilor intră în reabilitare în luna decembrie. Unde se vor muta angajații?

Mirela PASCAL 26 septembrie 2024 | 00:00 1508

Lăsată să se degradeze ani la rând, Casa Căsătoriilor din Constanța a ajuns o adevărată ruină. În prezent, autoritatea publică locală pare să facă primii pași pentru a-i reda frumusețea de altădată. În luna decembrie a.c. vor începe lucrările de reabilitare, iar funcționarii care activează aici trebuie să se mute în altă locație. Mai sunt trei luni până la debutul lucrărilor, iar municipalitatea nu a găsit, încă, un spațiu care să acopere necesitățile Serviciului de Stare Civilă.

Casa Casatoriilor intra in reabilitare in luna decembrie. Unde se vor muta  angajatii?

Primăria Constanța a eliberat, în martie 2024, o autorizație de construire pentru reabilitarea Casei Căsătoriilor, situată pe strada Mihai Eminescu nr. 20 din Constanța, iar în decembrie vor începe lucrările. Pentru ca acest lucru să se întâmple, toată lumea trebuie să-și facă bagajele și să se mute. Unde? Nu se știe, încă!

Casa Casatoriilor intra in reabilitare in luna decembrie. Unde se vor muta  angajatii?referatul de aprobare

Până să iasă la pensie, Rodica Crăciun, șefa Serviciului de Stare Civilă, a formulat tot felul de adrese la Primăria Constanța, în vederea găsirii unui spațiu potrivit desfășurării activității.

Casa Casatoriilor intra in reabilitare in luna decembrie. Unde se vor muta  angajatii?proiectul privind oportunitatea închirierii unui nou spațiu

În următoarea ședință de Consiliu Local, va fi supus la vot proiectul privind aprobarea oportunității închirierii unui spațiu cu destinația de birouri și arhivă necesar desfășurării activității Serviciului stare civilă din cadrul Direcției locale de evidență persoane.

.

Casa Casatoriilor intra in reabilitare in luna decembrie. Unde se vor muta  angajatii?După cum reiese și din expunerea de motive, spațiul de pe Mihai Eminescu, care a fost „martor” a mii de căsătorii oficiate aici de-a lungul anilor, se află într-o stare de degradare maximă, prezentând infiltrații și mucegai la tavane și pereți, iar instalația electrică este subdimensionată.

.

Casa Casatoriilor intra in reabilitare in luna decembrie. Unde se vor muta  angajatii?Nici spațiul în care este depozitată arhiva nu corespunde normelor Legii Arhivelor Naționale, iar ferestrele abia se închid, iar când bate vântul și plouă este jale.

Casa Casatoriilor intra in reabilitare in luna decembrie. Unde se vor muta  angajatii?

Așadar, coșmarul a ajuns la final, iar funcționarii care-și desfășoară activitatea în această clădire vor fi mutați, dat fiind faptul că în decembrie încep lucrările. Valoarea totală estimativă a investiţiei este în cuantum de 9.654.980.68 lei fără TVA.

Casa Casatoriilor intra in reabilitare in luna decembrie. Unde se vor muta  angajatii?


Precizăm că sunt 20 de funcționari publici care activează în cadrul Serviciului de Stare Civilă Constanța. Noul spațiu în care-și vor desfășura activitatea trebuie să fie cuprins între 300 mp și 400 de mp. Este imperios necesar să dispună și de o sală dedicată oficierii căsătoriilor în suprafață de 130 mp.

Casa Casatoriilor intra in reabilitare in luna decembrie. Unde se vor muta  angajatii?
Revenind la lucrări, precizăm faptul că încă nu a fost desemnată o firmă care să-și ia angajamentul că va scoate la lumină sediul Casei Căsătoriilor! Licitația privind atribuirea contractului încă este în desfășurare. Să sperăm că vor exista firme interesate de proiect și, ce-i mai important, că nu vor fi contestații.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cea mai fericita este Domnișoară Iorga ca l-a pupat pe Hira unde vroia și a ajuns sus!
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364