REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
16.7° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

CASA D`Italia a fost scoasă la VÂNZARE de AMBASADĂ!

CASA D`Italia a fost scoasă la VÂNZARE de AMBASADĂ!

Replica API 14 decembrie 2021 | 23:20 10678

Fostul sediu al Consulatului Italian și al școlii italiene „Vittorio Emmanuele III”, imobilul masiv situat pe bulevardul Mamaia, în zona Capitol, transformat de cetățeni în toaletă publică, a fost scos, din nou la vânzare. Ambasada Italiei, proprietarul clădirii, nu reușește să o vândă, aceasta fiind scoasă la mezat, prima oară, în 2017. Astăzi, se vinde cu 506.000 euro.

Casa D’Italia din Constanța, clădirea în paragină de pe bulevardul Mamaia, la numărul 42, a fost ridicată în stilul vilelor neoclasice din Nordul Italiei, în anul 1924, pentru necesitățile comunității italiene, din Constanța.

Până în 1948, Casa D’Italia a fost sediul Consulatului Italian și al școlii italiene „Vittorio Emmanuele III”, iar în perioada celui de-al Doilea Război Mondial aici a funcționat sediul filialei Partidului Național Fascist Italian din Constanța, până în anul 1943. După 1948 a fost sediul Casei de Cultură a Tineretului.

Chiar dacă un consulat al Italiei nu a mai existat la Constanţa, ci doar un consul onorific, clădirea a continuat să fie proprietatea Ambasadei Italia în România. În ani, s-a transformat în WC-ul public al oamenilor străzii, dar și în adăpost.

Ambasada Italiei se chinuie de patru ani să vândă clădirea

Cum până în prezent nu s-a reuşit rezolvarea problemei ce ţine de întreţinerea şi reparaţii curente la imobil, Ambasada Italiei a decis scoaterea lui la licitaţie, prima oară în 2017.

Nimeni nu s-a arătat interesat să o cumpere. Astăzi, Ambasada a pus clădirea, din nou, la vânzare. Alături de această clădire, statul italian mai vinde în România şi alte câteva clădiri foste sedii consulare. Preţul clădirii de la Constanţa, Casa D'Italia, situat pe bulevardul Mamaia, porneşte de la 500 de mii de euro. Rămâne de văzut dacă, de data asta, va exista un potențial cumpărător.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o oi umpara peste 4 luni si va fi ce a mai frumoasa vila din constanta acun sint operat nu pot
0
0
Consul onorific a fost fostul rector Adrian Bavaru.
5
0
cand au vrut sa o distruga au lasat minoritatile sa intre si sa fure tot,acum cand cad bucati din cladire si cad pe oamenii care locuiesc in zona,nimeni nu da 2 bani...trebuie sa moara cineva ca autoritatile sa se sesizeze.
12
2
De ce oare cum spun si restul coment. primaria nu vrea s-o cumpere ? Paieu daca as cumpara-o as modifica-o si nu mi-ar da voie ba .... asa ca primaria este im masura sa o cumpere sa faca o expo. ori ..... !
8
1
Cu valoarea unui kilometru de borduri Primaria o putea cumpara ,fara paraindarat insa
16
2
Ar trebui ca Primaria sa faca demersuri pentru a o achizitiona. Este pacat ca un monument istoric sa nu fie al comunitatii.
31
4
cand il vad pe cabral ala imi vine sa borasc..apare capul de bou in reclame..
13
17

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303