REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 7 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6845
20.4° Constanța Sâmbătă, 7 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6845
 

Casele de Tip Familial Micul Rotterdam, amendate de OPC!

Casele de Tip Familial Micul Rotterdam, amendate de OPC!

Andreea VLAICU 7 septembrie 2024 | 00:00 311

În data de 12 iulie 2023, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) Constanța a amendat cu 7.000 de lei Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru neregulile găsite într-un centru de plasament. Este vorba despre Complexul de Case de Tip Familial Micul Rotterdam, acolo unde s-au găsit condiții neigienice. Protecția Copilului a contestat amenda în instanță, însă fără succes, Judecătoria Constanța respingând plângerea. Nemulțumită de decizie, DGASPC a făcut apel și a fost înregistrat un nou dosar pe rolul Tribunalului Constanța.

Casele de Tip Familial Micul Rotterdam, amendate de OPC!Complexul de Case de Tip Familial Micul Rotterdam

Protecția Copilului, care administrează Complexul de Case de Tip Familial Micul Rotterdam, a chemat în instanță ANPC Constanța pentru a anula procesul verbal de contravenție și amendă în valoare de 7.000 de lei. Protecția Copilului a fost sancționată deoarece inspectorii ANPC au găsit nereguli în 6 case de tip familial din Complexului de Case de Tip Familial Micul Rotterdam.

Casele de Tip Familial Micul Rotterdam, amendate de OPC!minută Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanța a respins plângerea formulată de Protecția Copilului, decizia nefiind definitivă. Astfel, DGASPC a formulat apel, iar noul dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța pe data de 5 septembrie a.c. 

Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC?

Inspectorii ANPC au efectuat un control la Complexul de Case de Tip Familial Micul Rotterdam. În complex sunt incluse Casa Panseluțelor, Casa Macilor, Casa Lalelelor, Casa Rozelor, Casa Bujorilor și Casa Crinilor. Printre multele abateri găsite în complexul format din cele 6 spații s-au numărat lenjeriile cu un grad de uzură avansat, infiltrații de apă în tavan, lipsă plăci de faianță în bucătărie, robinetul de la chiuvetă ruginit. DGASPC Constanța a luat de îndată măsurile necesare rezolvării problemelor semnalate și a dispus măsuri urgente de remediere, urmând ca în cel mai scurt timp acestea să fie rezolvate, însă magistrații au susținut că asta nu înlătură caracterul contravențional al faptelor constatate. 

Casele de Tip Familial Micul Rotterdam, amendate de OPC!dosar Tribunalul Constanța

Așadar, rămâne de văzut ce decizie va lua Tribunalul Constanța.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e in functie de spaga inghitita de mmmwisti !!!
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279