REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Castelu pierde un teren, în contul datoriei către fostul viceprimar Vasile Potîrniche

Castelu pierde un teren, în contul datoriei către fostul viceprimar Vasile Potîrniche

Andreea CONDURACHE 11 noiembrie 2023 | 00:00 2310

Un executor judecătoresc anunță organizarea unei proceduri de licitație publică în vederea vânzării unui teren în suprafață de 69.292 de metri pătrați, localizat în comuna Castelu, ce aparține UAT Castelu. Licitația se face la cererea creditorului Potîrniche Vasile, fostul viceprimar al comunei. Dar haideți să vedem de unde a pornit totul și cum de a ajuns fostul viceprimar să execute silit Primăria comunei Castelu.

Castelu pierde un teren, in contul datoriei catre fostul viceprimar Vasile Potirniche

Războiul dintre fostul viceprimar și primarul Nicolae Anghel datează încă din anul 2015, atunci când Potîrniche a fost demis. A fost reîncadrat în funcție în anul 2018, însă în anul 2021 a fost iarăși demis după ce funcțiile pe care activa au fost desființate de către primarul Nicolae Anghel. Primarul a considerat că, desființând funcția lui Vasile Potîrniche, dar și ale altor trei funcționari, reușește să facă economie la bugetul local, primarul declarând în iulie 2022 faptul că cei 4 angajați îl costau 320.000 lei pe an.

 

Castelu pierde un teren, in contul datoriei catre fostul viceprimar Vasile Potirnicheanunțul licitației publice

Anul trecut, judecătorii au anulat Dispoziţia nr. 214/30.06.2021, emisă de Primarul Comunei Castelu, privind încetarea raporturilor de serviciu și eliberarea lui Potîrniche din funcţia publică. Au obligat pe pârâtul Primarul Comunei Castelu să emită o decizie de reîncadrare a reclamantului în funcţia publică ocupată anterior şi la plata către reclamant a unei despăgubiri egale în cuantumul salariilor indexate şi celelalte drepturi de care reclamantul ar fi beneficiat de la data eliberării din funcţia publică şi până la data reintegrării efective, precum şi la plata dobânzii legale aferente până la momentul plăţii efective a acestei despăgubiri. În noiembrie 2022, decizia a rămas definitivă. 

Ca să își recupereze banii pierduți, Potîrniche a demarat procedurile de executare a primăriei, iar pe 16 ianuarie a fost încuviințată executarea silită. „Admite în parte cererea de încuviințare a executării silite formulată în dosarul de executare silită de Biroul Executorului Judecătoresc O.S., Încuviințează executarea silită a debitoarei în baza titlului executoriu, pentru realizarea creanței având ca obiect plata despăgubirilor stabilite prin titlul executoriu, precum și pentru recuperarea sumelor cu titlu de cheltuieli de executare ocazionate, în toate modalitățile de executare prevăzute de lege. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligațiilor cuprinse în titlul executoriu”, se arată în minuta instanței.

Într-o publicație este anunțată organizarea unei proceduri de licitație publică, în cursul zilei de 28 noiembrie a.c., pentru vânzarea unui teren, proprietatea UAT Comuna Castelu, în suprafață de 39.292 de metri pătrați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe mangleală pe ciordeală asta i modul rău sau bun.
3
1
Nivelul culturii, caracteristica acestui Niki, pare mult mai interesant decât Nicolae. Geoale, limbaj de mahala, mahalaua în care și din care s a născut acest analfabet. Aceștia sunt analfabeții a căror misiune ar fii aceia de a ne apara interesele. Dar nu el iși apară interesele familiale, Am o teles și m am crucit, încă nu am căzut, dar se merita ca reprezinta acel sat, monument mamei lui, acest obiectiv va deveni, în curand, motiv de vizitare a satului. Mari cretini
4
3
Rupe i , Niki !! !, Da le la geoale !!!
3
4
Cine este acest analfabet cu doctorat și diverse licente, Nicolae Anghel? Întrebarea mea legitima este aceia dacă acest nimic a reușit sa descifreze tainele cititului.Cum este posibil ca dintr un sat numit Nisipari, sat din care s au ridicat adevărate personalități cunoscute atât în tara cât și în strainatate, sa fie conduse practic de un individ oarecare, unul care și ștergea nasul cu mânecă hainei, și care nu s a remarcat cu absolut nimic. Dar asta este situația, cartea nu mai este la loc de cinste în r*mânia, oamenii capabili sunt eliminați de niste gunoaie, gunoaie ce cred, i prostia și lipsa de descernamant, ca totul li se cuvine, și și permit, în mojicia lor, sa acapareze tot satul și sa și impună neamurile, de același calibru cu el, în funcții importante. Acesta este sistemul în întreaga tara. Tinerii părăsesc tara spre locuri în care cultura, știința, rezultatele muncii lor sunt valorificate. Tara nu ii merita
12
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016