REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Vin., 4 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6872
21.6° Constanța Vineri, 4 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6872
 

Cât au costat deplasările președintelui Iohannis în străinătate, în două mandate

Cât au costat deplasările președintelui Iohannis în străinătate, în două mandate

Virgil STOIAN 4 octombrie 2024 | 14:23 981

Nu mai este niciun secret faptul că președintelui Klaus Iohannis îi place să călătorească în lume și îi place viața luxoasă. Însă, sumele pe care le-a cheltuit, din bani publici, pentru a-și satisface curiozitățile turistice sunt exorbitante.

Cat au costat deplasarile presedintelui Iohannis in strainatate, in doua mandateIohannis și soția, în excursie în Zanzibar

În doi ani de mandat, șeful statului a consumat pe deplasări externe peste 25 de milioane de euro. Cheltuielile totale ale Președinției au crescut de aproape 4 ori în cele două mandate, relevă datele analizate de Profit.ro.

În primul an din primul mandat, suma totală cheltuită a fost de 8,5 milioane de lei. Apoi, în următorii ani, deplasările externe au rămas constante, undeva în jurul valorii de 6 milioane de lei pe an.

În ultimul an din primul mandat s-a înregistrat primul “accident”, cheltuielile de acest fel urcând brusc, până la 10 milioane de lei. Al doilea mandat a început cu pandemia Covid 19, iar președintele a fost ținut acasă, cheltuind doar 3 milioane de lei pe deplasări externe.

Însă, apoi, aceste cheltuieli aveau să explodeze

În 2022 a fost un hop până la 17 milioane de lei, iar în 2023 s-a bătut orice record, cu o sumă totală dată pe deplasările externe de 41,1 milioane de lei, scrie sursa citată.

Anul curent, până în august, președintele a avut călătorii de 20 de milioane de lei. De departe, cele mai controversate vizite ale președintelui au avut loc în 2023, când a fost recordul de cheltuieli.

El a avut două turnee - unul de 9 zile în America de Sud (din care publice au fost doar 4, restul fiind ocupate de “activități private”) și unul de 10 zile în Africa, cu tot cu safari.

Trecând la cheltuielile totale ale președintelui, în 2015, bugetul Președinției era de 37,4 milioane de lei. Pentru anul acesta a fost programat un buget de 135 de milioane de lei (plus 7 milioane de lei primiți în plus la rectificarea bugetară de săptămâna trecută).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În spiritul democrației, simt doar atat: HUOOOOOOOOOOOO!
3
1
Daca nu-i impusca nimeni , macar in genunchi o sa tot stea pe munca prostiilor.
4
1
A cheltuit acest BORFAS???...
3
1
psdnl sunt complici ptr ca nu au limitat printr-o lege toate cheltuielile publice din toate institutiile la valori mici avand in vedere datoria astronomica istorica la fel si deficitul ambele foarte periculoase ptr o tara subdezvoltata ca a noastra care nu produce aproape nimic si importa aproape tot
6
0
in fiecare an de plimbari cu ...interes nu sa facut caz de ...necaz, acum la sfarit de mandat hop si noi sa le cunoastem sa le citim sa le ...inghitim cu noduri si ...atat!asa facem ca m cu tot ce e mai rau,ilegal si de condamnat la timp,percutam tarziu la ...vrajeala!
4
0
Animalele parvenite nederanjate de justitie se gandesc oare ca multi copii se culca flamanzi, inghetati, nu au lumina si minimum de igiena in casa si merg cu pantofi scalciati si rupti purtati de generatii de copii inaintea lor? Cat poti sa mananci animalule, cat poti sa te rasfeti in avioane si hoteluri de lux, cand distrugi generatii de amarati? Fi-ti-ar golful al draku de bou!
17
0
"merita" toata stima! si ce contracte ptr firmele romanesti si in ce tari? a, au fost de plaisir! nu l-am votat niciodata, ptr ca aparitia intempestiva a lui la bucuresti m-a pus pe ginduri. o fi vreun stranepot a lui carol al II lea.
11
0
Si ce a facut in deplasari ? Jegurile de la administratia lui iohanus zic ca totuul e secret adica turismul de lux e la secret
21
1
Dar cât sa furat în cei 34 de ani de așa zisă democrație africana nați auzit nimic??? O fi după părerea mea câteva miliarde de euro furate de clanuri politice
19
1

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710