REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 28 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6866
17.4° Constanța Sâmbătă, 28 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6866
 

Cât câștigă un ospătar de pe litoralul românesc din bacșiș

Cât câștigă un ospătar de pe litoralul românesc din bacșiș

Mirela PASCAL 11 august 2024 | 00:00 2814

În restaurantele și barurile de pe litoralul românesc, turiștii sunt destul de darnici cu ospătarii. Asta, dacă angajații le zâmbesc clienților sau intră cu ei în vorbă.

Cat castiga un ospatar de pe litoralul romanesc din bacsis

Cât bacșiș lasă turiștii la restaurantele de pe litoralul românesc

În mare parte, turiștii români lasă pe litoral peste 10% din suma menționată în nota de plată, iar uneori, chiar mai mult. Ospătarii care lucrează pe litoral în sezonul estival sunt de părere că, de obicei, persoanele care nu par să aibă o situație financiară foarte bună, sunt mai generoase, iar atitudinea angajaților din Horeca este cea care îi influențează pe clienți atunci când vine vorba de procentul bacșișului. Totodată, unii turiști sunt influențați și de calitatea produselor și de gustul mâncării.

„Dacă nu mâncăm bine, nu lăsăm”, a spus un client, pentru protv.  De cele mai multe ori, bacșișul reprezintă 10% din valoarea consumației.

Cat castiga un ospatar de pe litoralul romanesc din bacsis

Un ospătar a spus că în această vară, cel mai bun bacșiș pe care l-a primit într-o seară a fost de 550 de lei.  În schimb, pentru un prânz, turiștii români le lasă ospătarilor de la mare câte 5 sau 10 lei.

„Mai ales joi vineri sâmbăta, duminică când sunt zile cum e acum în vârf de sezon cererea e foarte mare în primele rânduri și lumea de obicei preferă să reserve și le mai lasă un 5 lei, 10”, a mărturisit Răzvan Chițan, manager plajă Mamaia.

În țări precum Norvegia, Serbia, Polonia sau Austria, clienții oferă bacșiș de 15-20% din valoarea consumației. La polul opus, în Danemarca și Moldova turiștii nu lasă deloc bacșiș.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu ni s-a spus cat castiga in ciuda titlului e clar ca variaza foarte mult probabil de la cel putin 1000 la peste 10.000 pe luna functie de local si numarul clientilor am luat un suc de 9 lei la o terasa din oras langa mircea acum vreo 7 ani cand leul era mult mai puternic ca azi si i-am spus ospataritei sa pastreze 1 leu cat era restul si am ramas surprins sa vad ca s-a intors dupa 20 secunde si mi-a adus restul de 1 leu si nu prea erau clienti atunci la pranz deci castiga foarte mult
0
0
Bucatarul aduce clientii seful ia banii multi,ospatarii traiesc din bacsis. Daca pleaca bucatarul bun,ciuciu.
4
0
10.000 lei câștiga un ospătar într-o luna din bacsisuri. Plus salariul. Salariu de director general!
9
0
in a face socoteala altuia.
7
1
chestia cu baccisul, mostenit de la turci, modernizat de patroni.
9
0
Vă zic eu din ce am auzit stand la rând intr-un malll ...doar vorbe ....căstigă , cei mai mulți ospătari ,în special cei veniți din tară să lucreze , sunt batjocoriti , lunar trebuie să se imprumute să supravieruiască sunt amagiti că li se dă dreptul la sfărsit de sezon ....Să spunem că primesc ciubuc dar dacă e un sef avar ii deposedează si de ultima sursa de venit numai ca să se imprumute ...si să nu aibă putere să-și ceară drepturile ... cu ce dacă ei sunt veniti din tară să muncească pe litoral
10
1
Hai să-i impozităm sau să-i amendăm ca fac evaziune , să dăm banii celor care nu muncesc , pensii la 45 de ani , ajutor social la puturoși
20
3
Prostu moare de grija altuia..ce va futtee pe voi grija
18
7

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364