REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
26.9° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Cât costă cu kilogram de șofran, afacerea cu care soții Donca au făcut o avere

Cât costă cu kilogram de șofran, afacerea cu care soții Donca au făcut o avere

Valentina CAMARA 7 aprilie 2023 | 00:00 1913

Călin și Orianda Donca formează una dintre cele mai de succes familii din România, iar secretul vieții lor de lux stă în câteva afaceri de succes, care le aduc încasări uriașe. Una dintre acestea este cea cu șofran, pe care îl cultivă chiar ei. Iată cât costă un kilogram și în ce condiții se crește.

Cat costa cu kilogram de sofran, afacerea cu care sotii Donca au facut o avere

Șofranul este cel mai scump condiment din lume și o afacere foarte profitabilă pentru mulți români. Soții Donca știu acest lucru cel mai bine, deoarece ei au o afacere cu acest condiment care le aduce o mulțime de bani. După ce au gătit la Chefi la cuțite în urmă cu o ediție, aceștia au spus că urmează să vândă 3 kilograme din ce mai scump condiment din lume.

Cât costă un kilogram de șofran

Puțină lume știe, însă șofranul este cu adevărat prețios. Acesta îi dă o savoare specială mâncării, însă este foarte scump. Dintr-o altă perspectivă, poate să fie o afacere cu adevărat profitabilă pentru mulți români, care aleg să îl cultive. Șofranul are nevoie e climat temperat continental pentru a fi cultivat, astfel că aceste culturi sunt cel mai des întâlnite în Spania, Grecia sau Italia.

Chiar și așa, poate să fie crescut cu succes și în România, dacă agricultorii îi oferă condițiile corespunzătoare de temperatură. Chiar dacă este destul de pretențios, investiția aduce o mulțime de bani. Un singur kilogram de vinde cu un preț cuprins între 12.000 și 30.000 euro. Așadar, o cultură mai mare ar putea să aducă un venit mai mult decât profitabil.

Cât costă investiția

Investiția în șofran nu este deloc ieftină, însă este extrem de profitabilă după ce crește. Astfel, un kilogram de bulbi se vinde în străinătate cu aproximativ 30 de euro. Însă, agricultorii spun că nu se fac culturi mari, de obicei, pentru că este un condiment foarte scump, care se cumpără în cantități relativ mici.

Printre cei care fac bani din această afacere profitabilă sunt și Călin și Orianda Donca, care cultivă propriul lor șofran. Cei doi milionari au gătit la Chefi la cuțite, unde au mărturisit că urmează să vândă 3 kilograme din acest condiment, potrivit spynews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303