REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
18.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Cât costă o noapte de cazare la vilele de protocol din Neptun ale familiei Ceaușescu! Video

Cât costă o noapte de cazare la vilele de protocol din Neptun ale familiei Ceaușescu! Video

Replica API 1 iunie 2022 | 00:03 9927

Familia fostului lider comunist Ceaușescu adora stațiunea Neptun, motiv pentru care fiecare vacanță pe litoral și-o petrecea în vila de protocol de pe malul mării. Stațiunea a fost concepută ca o reședință de vară și destinație de concendiu a birocrației comuniste din România, Gheorghe Gheorghiu-Dej fiind cel care a dat ordin să se construiască vilele pentru pentru demnitari și case de odihnă pentru activiștii de partid, scriitori, oameni de cultură și artă. În prezent, vilele pot fi închiriate de turiști, acestea fiind preluate de investitori privați, complet renovate și dotate atingând standarde de lux, și închiriate turiștilor.

Soții Ceaușescu preferau să-și petreacă vacanța de vară pe litoralul românesc, în stațiunea Neptun. Stațiunea a fost concepută ca reședința de vară a cuplului de dictatori, dar și ca destinație de vacanță pentru birocrația comunistă.

Vilele au fost ridicate la ordinul Gheorghe Gheorghiu Dej pentru demnitari, activiștii de partid, scriitori, oameni de cultură și artă.

Vilele și plaja erau păzite de trupe de Securitate

Plaja era îngrădită şi păzită de trupe de Securitate, iar întreg complexul era deservit de 100 de oameni. Aceștia asigurau tot confortul cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu.

Stațiunea era considerată cea mai frumoasă și cochetă stațiune din România, denumită ,,perla litoralului românesc”, fiind destinația favorită a celor mai importanți oameni ai vremii când venea vorba despre vacanța de vară.

Vilele pot fi închiriate de turiști

În prezent, vilele au fost preluate de la stat de investitori privați și transformate spații de cazare pentru cei dornici să-și petreacă vacanța în Neptun, fiind vorba despre cinci din acestea.

Cei care doresc să stea într-una din vile trebuie să scoată din buzunar între 80-200 de euro pe noapte, în funcție de perioada aleasă.

Video:

(sursa video: defacatorul)

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum sa treci la privat istoria unei tari,a unei generatii?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768