REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
12.8° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Cât costă un spațiu comercial în stațiunea Mamaia, în timpul sezonului estival? Video

Cât costă un spațiu comercial în stațiunea Mamaia, în timpul sezonului estival? Video

Deria ISLEAM 4 iunie 2024 | 00:00 4034

Sezonul estival se anunță și anul acesta aglomerat, patronii hotelurilor și ai teraselor sunt pregătiți și așteaptă turiștii cu brațele deschise. Afacerile pe litoralul românesc înfloresc pe timp de vară, iar stațiunile (Mamaia cu precădere) promit să devină locul prielnic pentru afaceri prospere. Cât trebuie să plătești pentru a închiria unul dintre aceste spații? Chiria spațiilor comerciale pe întreaga perioadă a sezonului estival poate depăși suma de 15.000 euro, iar terasele-restaurant depășesc suma uimitoare de 40.000 euro pe lună.

Cat costa un spatiu comercial in statiunea Mamaia, in timpul sezonului estival? Videospațiu de închiriat

De la 1 iunie stațiunea Mamaia așteaptă turiști!

Stațiunea Mamaia și-a deschis porțile odată cu 1 iunie, începutul verii, iar temperaturile ridicate din primul weekend de vară anunță un sezon estival promițător. Patronii teraselor și spațiilor comerciale din Constanța pun aceste proprietăți la dispoziția afaceriștilor care speră să facă profit de pe urma turiștilor.

Cat costa un spatiu comercial in statiunea Mamaia, in timpul sezonului estival? Video

Cât trebuie să investești într-o afacere pe litoralul românesc?

Prețurile pornesc de la 2.000 euro pe lună, în cazul spațiilor comerciale, iar un restaurant în zona Satul de vacanță, cu o suprafață de 350 mp, se închiriază cu peste 40.000 euro pe lună. Pentru o astfel de investiție trebuie luate în calcul și utilitățile, salariile angajaților și alte cheltuieli neprevăzute. Cu o așa chirie de plătit, meniurile acestor terase ar putea lăsa turiștii cu gura căscată.  

Cat costa un spatiu comercial in statiunea Mamaia, in timpul sezonului estival? Video

De ce sunt atâtea spații comerciale neînchiriate la 1 iunie?

Stațiunea Mamaia așteaptă turiști... dar așteaptă și afaceriști! La 1 iunie, practic la început de sezon estival, bate vântul pe falezele stațiunii. Să fie această întâmplare bazată pe chiriile de zeci de mii de euro care nu oferă siguranța unui profit mulțumitor? Poate tot din acest motiv proprietarii sunt reticenți în a răspunde la întrebări telefonic. Potrivit informațiilor noastre, patronii par deranjați atunci când răspund la apelurile celor interesați de spațiile comerciale și insistă să discute doar la fața locului. Pe site-urile de specialitate unde patronii își promovează proprietățile, aceștia aleg să nu divulge prețul, deși este un aspect obligatoriu de afișat într-un anunț public. Poate că sunt și ei conștienți că prețurile pot stârni reacții de tot râsul din partea potențialilor chiriași sau a internauților care abia așteaptă prilejul de a-i ridiculiza.

Cat costa un spatiu comercial in statiunea Mamaia, in timpul sezonului estival? Video

Cât costă chiria apartamentelor din Faleză Nord, cartierul de lângă mare

Nici apartamentele din Faleză Nord, cartierul Constanței de lângă mare, nu se lasă mai prejos. Un astfel de spațiu de 250 mp, ideal pentru a fi transformat în birou, cabinet sau centru educațional se închiriază cu 2.500 euro pe lună.

Cat costa un spatiu comercial in statiunea Mamaia, in timpul sezonului estival? Video

Mangalia, Neptun și Costinești

Și în alte stațiuni ale Constanței proprietarii închiriază spații comerciale. Chiria într-o stațiune precum Neptun poate ajunge și la 3.000 euro pe lună, iar în centrul Mangaliei un chiriaș va plăti 1.500 euro pentru a-și dezvolta afacerea. Un spațiu din Costinești de doar 15 mp, potrivit pentru un mic magazin, se închiriază la prețul de 2.000 euro pe durata sezonului (15 iunie – 01 septembrie).

Așadar, prețurile chiriilor pe litoralul românesc în perioada sezonului estival nu sunt tocmai mici. Având în vedere acest aspect, ne putem aștepta la prețuri mai mari din partea restaurantelor și magazinelor de la malul Mării Negre.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ai toalete si dușuri. Da vrem turisti.
19
0
Buldozeru peste maghernitele alea si construit de la 0.
21
0
Sper să fie și anul acesta cum a fost anul trecut plaja plină de pescăruși, că iară da vina papu pe primărie că e parcarea scumpă și nu mai rămâne banii și pentru papu
18
0
Preturi extraterestre intr-o tara de lumea a treia.
29
0
mama ei, pt un banal Mini Market, este 9mii lei, pentru o terasa este 500lei, asta petru a distruge aceste magazine, lumea musai trb sa bea apa de la restaaurant, asta pt ca stabii , prietenii lor din primarie etc nu au mini marke si terase ,
16
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515