REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.6° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
27.6° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Cât de corectă este premierea elevilor, în școlile din Constanța?

Cât de corectă este premierea elevilor, în școlile din Constanța?

Replica API 15 iunie 2022 | 20:59 7990

Încă un an școlar a luat sfârșit, sub zodia pandemiei, însă se pare că nemulțumirile părinților au rămas aceleași. Astfel, din ce în ce mai multe voci reclamă faptul că premierile în rândul elevilor sunt diferite. Mai exact, în unele școli se acordă premiul întâi de la media 9,50 în sus, în altele nu se ia nici un premiu cu 9,80 sau se ia menține. Ei bine, se pare că toate aceste diferențe rămân la latitudinea fiecărei școli, instituția de învățământ putând să aleagă cum face premierile.

Nu este corect

Copilul meu a terminat cu media 9,30. Nu mi se pare normal să nu primească nici măcar o diplomă, ca să nu mai spun de premiu. Este inadmisbil să consideri că un copil cu media peste 9 nu merită premiu, o mențiune. La clasă s-a dat un singur premiu I, un premiu II, un premiu III si trei mențiuni. Sunt copii buni, cu media peste 9,60 care nu au primit nici măcar mențiune. De ce la unele școli se poate lua mențiune cu media 9, 9 și puțin, iar la altele nu? Demoralizează copiii buni” a declarat o mamă nemulțumită pentru ziarul Replica. Această nemulțumire nu este singulară, din ce în ce mai mulți părinți reclamând aceste diferențe și susținînd că ar trebui făcut un oarecare barem pentru fiecare premiu sau mențiune acordată. „ Fiul meu a terminat cu 9,40 și totuși nu a luat nici măcar mențiune. Nici măcar nu a vrut să se mai prezinte la festivitate, pentru s-a considerat nedreptățit. Trebuie să se facă ceva și să se egalizeze în vreun fel acordarea premiilor.” este declarația unui alt părinte nemulțumit.

Petiție împotriva premierii publice a elevilor

Dacă în Constanța există această nemulțumire, iată că la Bacău, o profesoară a inițiat o petiție împotriva premierii publice a acestora. Ana Nela Popoveniuc, profesoară la Școala Ion Creangă din Municipiul Bacău a lansat în spațiul public o pețitie care a strâns deja 500 de semnături. Profesoara propune eliminarea „premierii publice”, astfel încât elevii cu rezultate mai puțin bune să nu fie umiliți în public. Profesoara spune că premierea publică aduce, pe lângă umilință și suferință, invidie între elevi. Aceasta a mai adăugat că premierea publică trebuie făcută doar la competiții – concursuri și olimpiade.

Acordarea premiilor ține de hotărârea fiecărei școli

Această problemă este adusă în discuție în fiecare an. Acordarea premiilor ține de hotărârea fiecărei școli, fiecare hotărăște mediile sau criteriile de acordare.” a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general, pentru ziarul Replica.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti de-o incultura dezolanta. In primul rand renunta la exprimarea: pe clasa, pe scoala, e dovada de analfabetism. Doi la mana, trebuie sa ai o grava lipsa de bun simt ca sa-ti imaginezi ca ai la usa copilul de 10 sau omul vitruvian al lui da vinci, care le face pe toate perfect. Notele sunt pompate artificial, ai copiii cu medii de 7 si 8 care pica regulat examenele nationale, asta e nivelul minciunii si al incompetentei in sistem.
1
1
in ziua de azi e echivalentul unui 8 8.5 pe vremuri. De invatat se invata din ce in ce mai p***t desi numarul de manuale, caiete speciale, after school si meditatii a explodat. Oare nu va da prin cap sa intrebati de ce ?
2
0
atat de note si vedeti-va de treburile voastre! Adica parintii de serviciu iar plozii de scoala!
0
0
Este foarte simplu dragi parinti Premiul intai se acorda elevului sau elevilor care au obtinut prima medie pe clasa, premiul doi pentru a doua medie, premiul trei pentru a treia medie si mentiune elevilor care au obtinut a patra medie pe clasa Deci, daca intr-o clasa prima medie este 10, a doua 9.96, a treia 9.90, a patra 9.84, acestea sunt premiile Este un exemplu, sper ca au inteles si copiii de la clasa pregatitoare... Si cum s-ar simti primii copii din clasa daca toti colegii lor ar fi premiati? Nemultumirile dvs sunt doar o expresie a mediocritatii
2
0
clasa cu 25 de elevi, din care au absolvit 24 ,din cei 24 20 au medii peste 9, am gasit sursa de eisteini si sheldoni, ce sa zic, o vrajeala copilul meu , obiectiv, este de 7 in nici un caz peste 9, profesoara de matematica le da note de zece daca raspund la teme legate de religie
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513