REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cât mai costă meditațiile elevilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat?!

Cât mai costă meditațiile elevilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat?!

Victor ROTARU 4 octombrie 2023 | 00:00 10124

După o perioadă destul de tumultuoasă în învățământ, unde greva, legile educației, dar și pandemia au dat peste cap copiii, părinții caută alternative pentru a le face copiilor o viață mai ușoară. Din cauza nivelului scăzut al cunoștințelor copiilor lor, mulți părinți optează pentru o pregătire suplimentară la anumite materii pentru a veni în ajutorul copiilor, mai ales dacă sunt în anii terminali. Limba Română, Matematica sau Limba Engleză sunt materii la care cei mai mulți dintre elevii României fac pregătire specială. Părinții vor trebui să bage mâna adânc în buzunar pentru meditațiile copiilor de anul acesta. Mai grav este acolo unde există o familie cu cel puțin doi copii, care optează pentru o pregătire specială la cel puțin o materie odată pe săptămână, costurile putând ajunge la valoarea netă a salariului minim pe economie din România.

Cat mai costa meditatiile elevilor pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat?!Foto cu rol ilustrativ

Tot mai mulți părinți apelează la profesori meditatori, cu scopul de a-și pregăti suplimentar copiii, în special în perioada în care aceștia urmează să susțină examene care le decid viitorul, fie că vorbim de Evaluarea Națională, fie de Examenul Național de Bacalaureat. Totuși, din punctul de vedere al părinților, copiii au pierdut foarte multe informații în perioada desfășurării cursurilor online, un lucru deja știut și testat pe absolvenții din ultimii doi ani. Pe lângă perioada grea din pandemie, s-a adăugat și greva profesorilor, dar și schimbările din învățământ, iar asta a făcut ca tot mai mulți părinți apelează la profesorii meditatori pentru a suplini golul de informație al copiilor.

Conform noii legislații ce urmează a fi pusă în vigoare, profesorilor li se interzice să facă meditații cu elevii de la clasă, urmând a fi introduse și sancțiuni pentru profesorii care continuă să facă astfel de practici. Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că este o ”soluție de bun simț” ca profesorii care susțin meditații să își facă PFA pentru a contabiliza veniturile și a fi cu acte în regulă.

Stundeții sunt mai ieftini

Ofertele de pe piața meditațiilor au fost diversificate, iar părinții pot alege pentru copiii lor atât meditații cu profesorul de la clasă, alți profesori din localitate sau chiar studenți ce își pun la dispoziție cunoștințele. Prețurile pentru meditații la matematică, în Constanța, pornesc de la 60 de lei, pentru două ore de activitate didactică. De precizat că aceste tarife sunt cerute, în general, de studenții care caută să facă un ban în plus și care, zic ei, au excelat la Evaluarea Națională sau la Examenul Național de Bacalaureat, având experiență de câțiva ani în domeniul meditațiilor.

Cat mai costa meditatiile elevilor pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat?!

150 de lei ședința cu un cadru specializat

Pentru două ore de meditații la limba și literatura română cu un cadru specializat, un profesor de liceu, de exemplu, părinții trebuie să scoată din buzunar cel puțin 90 de lei, în unele cazuri, pentru o oră și jumătate de activitate didactică, unii meditatori cer o remunerație de 150 de lei. 

 La discipline precum geografie, prețurile sunt mai mici, pornesc de la 45 de lei pentru două ore de activitate didactică, și pot ajunge în unele cazuri și la 100 de lei, pentru o oră și jumătate. 

Cat mai costa meditatiile elevilor pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat?!

Pentru o oră și jumătate de meditații la istorie, părinții trebuie să scoată din buzunar 55 de lei, în unele cazuri, pentru o oră și jumătate de activitate didactică împreună cu meditatorul, prețurile ajung și la 100 de lei. 

Cat mai costa meditatiile elevilor pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat?!

Acestea fiind spuse, este destul de greu ca un părinte cu un venit mediu să suporte educația suplimentară a copilului, sau a copiilor, după caz. Nu le rămâne, astfel, decât încrederea că noul an a pornit cu dreptul, iar interesul profesorului este mai ridicat, la fel și cel al copilului. Doar așa poate avea rezultatele dorite la examen!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da ! Plimbări cat mai multe ca să poată părinții să de-a meditații copiilor . Apoi greve și - i gata anul școlar . Bani să iasă .
0
0
Delia dar unii profesori sunt praf,si referitor la declarare venituri intr un PFA este normal,orice venit se impoziteaza
3
1
Munca unui Profesor meditator, care are succes la Examene, prin Elevul meditat, la modul sincer spun, "este neplatita suficient", din varii motive! La Meditatie, nu vin Copii cu un IQ de exceptie, ci si mai putin dotati ca intelect! Altii abia acum "incep scoala"! Multi vin " de gura Parintilor" si foarte putini Elevi sunt cei supermotivati, maturi si dornici sa ia note peste 9,50 la Materiile cerute la EN sau la BAC! Imaginati-va o asemenea paleta umana, la masa unui Meditator! Oare, Dvs.realizati cata truda depune Profesorul cu fiecare in parte ca sa ajunga la nivelul de performanta??? Va imaginati cate emotii are acest Dascal???Cate insomnii are pana isi vede Elevii rezolvati cu Bine! Oare, Dvs.ati auzit ca,in organism, "Celula nervoasa( neuronul) se reface fff.greu,ca Truda cu CREIERUL este cea mai distrugatoare???" Va spun,pentru ca stiu asta,din experienta: " Meditatorul bun, profesionistpentru fiecare Candidat!!!" PUNCT!
10
3
Munca unui Profesor meditator, care are succes la Examene, prin Elevul meditat, la modul sincer spun, "este neplatita suficient", din varii motive! La Meditatie, nu vin Copii cu un IQ de exceptie, ci si mai putin dotati ca intelect! Altii abia acum "incep scoala"! Multi vin " de gura Parintilor" si foarte putini Elevi sunt cei supermotivati, maturi si dornici sa ia note peste 9,50 la Materiile cerute la EN sau la BAC! Imaginati-va o asemenea paleta umana, la masa unui Meditator! Oare, Dvs.realizati cata truda depune Profesorul cu fiecare in parte ca sa ajunga la nivelul de performanta??? Va imaginati cate emotii are acest Dascal???Cate insomnii are pana isi vede Elevii rezolvati cu Bine! Oare, Dvs.ati auzit ca,in organism, "Celula nervoasa( neuronul) se refaca fff.greu???" Va spun,pentru ca stiu asta: " Meditatorul profesionistpentru fiecare Candidat!!!" PUNCT!
8
7

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016