REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
12.7° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Cât mai costă un șezlong pe litoralul românesc

Cât mai costă un șezlong pe litoralul românesc

Virgil STOIAN 9 iunie 2024 | 00:00 530

Mulți români își planifică deja vacanțele la malul Mării Negre. Cu toate acestea, costurile pentru un sejur pe litoralul românesc au înregistrat o creștere semnificativă față de anul trecut, ceea ce a stârnit interesul și discuțiile în rândul turiștilor. Iată ce trebuie să știi despre prețurile pentru un șezlong pe litoralul românesc în sezonul estival 2024.

Cat mai costa un sezlong pe litoralul romanesc

Preferințe și destinații populare

Cu multe opțiuni de stațiuni pe litoralul românesc, cum ar fi Mamaia, Mamaia Nord, Eforie Nord, Venus, Neptun-Olimp, Jupiter și altele, turiștii au o varietate de alegeri în acest sezon estival. Cu toate că litoralul românesc concurează cu destinații din Bulgaria, Grecia sau Turcia, mulți români preferă să rămână în țară pentru vacanțele lor estivale.

Cu toate acestea, odată cu creșterea popularității litoralului românesc, prețurile pentru servicii și facilități au crescut. Potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), prețurile au înregistrat o creștere cuprinsă între 10% și 15% față de anul anterior. Astfel, costul mediu pentru un sejur pe litoralul românesc în 2024 este de aproximativ 2.250 de lei, o creștere de aproximativ 500 de lei față de anul trecut.
Prețuri pentru servicii adiționale

Pe lângă costul unui sejur, turiștii trebuie să fie pregătiți și pentru prețurile mai mari ale altor servicii, cum ar fi berea. Un pahar de bere la draft poate costa acum între 11 lei (pentru berea Ciuc) și 16 lei (pentru berea Heineken), adăugând astfel la cheltuielile totale pentru vacanță.

Cât costă un șezlong

Pentru turiștii care doresc să se relaxeze pe plajă, costul închirierii unui șezlong poate fi un factor important de luat în considerare. În prezent, în stațiunea Mamaia, un șezlong poate fi închiriat pentru aproximativ 25 de lei pe zi întreagă. Cu toate acestea, este posibil ca aceste tarife să crească pe măsură ce sezonul estival avansează și să depășească suma de 60 de lei.

Cât costă un concediu pe litoralul bulgar

Și pe litoralul bugăresc costurile pentru un sejur sunt șiîn creștere în 2024, cu o creștere cuprinsă între 3% și 15% față de anul anterior. Aceste creșteri sunt atribuite în principal costurilor operaționale mai ridicate pentru hotelieri și resorturi. De exemplu, pentru o familie alcătuită din trei membri, va trebui să scoateți din buzunar între 1.023 de euro și 3.580 de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515