REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cât plătește Primăria Constanța pentru spațiile pe care le-a închiriat de la privați?!

Cât plătește Primăria Constanța pentru spațiile pe care le-a închiriat de la privați?!

Mirela PASCAL 18 septembrie 2023 | 00:00 2075

Primăria Constanța, după cum se știe, nu are un spațiu propriu adecvat desfășurării activităților aparatului de specialitate, fiind găzduită, printr-un contract de comodat, de Consiliul Județean în una din laturile Palatului Administrativ din Bd. Tomis nr. 51. Direcțiile au fost răspândite în tot orașul, pe Ecaterina Varga, la City Mall, pe Amzacea ori în Piața Ovidiu, iar cetățenii sunt nevoiți să facă drumuri suplimentare dacă au nevoie de mai multe servicii simultan. De exemplu, în City Mall, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu funcționează Centrul de Informare Cetățeni. Ani de zile, municipalitatea a îngroșat profitul firmei Constanța Shopping City, plătind zeci de mii de lei pe lună chiria, plus utilități. Din ianuarie și până în august, municipalitatea a plătit către City Mall aproximativ 7.000 de euro pe lună. Suma reprezintă facturi pe luna mai, ce constau în chirie, energie electrică și întreținere. Sunt o grămadă de bani, bani cu care, dacă ar fi economisiți, s-ar face multe lucruri în Constanța. De precizat că în câteva luni contractul expiră și există posibilitatea să fie, din nou, prelungit. Între timp, primăria pregătește terenul pentru construirea noului sediu al Primăriei, pe strada Olteniei.

Cat plateste Primaria Constanta pentru spatiile pe care le-a inchiriat de la privati?!

După cum, deja se știe, în timp ce primăriile din marile municipii din țară dețin sedii în clădiri impunătoare, Constanța nu are propriul sediu, primăria funcționând de ani de zile printr-un contract de comodat semnat cu Consiliul Județean, pentru una din laturile Palatului Administrativ din Bd. Tomis nr. 51.Foarte multe direcții sau servicii își desfășoară activitatea în spații închiriate de la diverși afaceriști, unii destul de cunoscuți în Constanța. Unul dintre aceste spații este pe bulevardul Lăpușneanu, în clădirea deținută de Constanța Shopping City, City Park Mall, acolo unde găsim Centrul de Informare Cetățeni, pentru care municipalitatea plătește, lunar peste 30.000 de lei plus utilitățile. În 2021, primăria a renegociat chiria cu conducerea City Mall și a ajuns la o înțelegere.

Cat plateste Primaria Constanta pentru spatiile pe care le-a inchiriat de la privati?!

În urma discuțiilor s-a stabilit ca valoarea chiriei să fie de 8,5 euro/mp+TV, pe spațiu, timp de trei ani, costurile cu cheltuielile de întreținere să fie de 5,5 euro +TVA, tot pe trei ani. Inițial, conducerea City Mall a propus chiria pe spațiu de 10 euro/mp+TVA, însă comisia și-a menținut poziția, aceea de 8,5 euro. Adică undeva la 33.000 de lei pe lună, echivalentul a aproximativ 7000 de euro.

70.000 lei către City Park, într-o singură lună

Până atunci, primăria va continua să pompeze bani. De exemplu, în luna iulie, administrația locală a plătit către City Mall suma de 32 910,16 lei. Sunt facturi împărțite, de exemplu pentru plata energie electrică sau pentru cheltuieli întreținere.

Cat plateste Primaria Constanta pentru spatiile pe care le-a inchiriat de la privati?!

Pe luna august, primăria a plătit suma de 32 934,82 lei. Menționăm că valabilitatea contractului prelungit în anul 2021 este de trei ani. În câteva luni, mai exact pe 1 iunie anul viitor, ajunge la termen.

Cat plateste Primaria Constanta pentru spatiile pe care le-a inchiriat de la privati?!

Primăria va avea propriul sediu....

Cu siguranță va fi prelungit, pentru că noul sediul al primăriei nu va fi gata până atunci. De fapt, drumul este lung și anevoios până când vom ajunge să ne bucurăm de propriu sediu.

Cat plateste Primaria Constanta pentru spatiile pe care le-a inchiriat de la privati?!

Recent, Primăria Constanța a atribuit contractul privind serviciile de elaborare studii teren: studiu topografic, studiu geotehnic pentru obiectivul de investiții ,,Construire imobil de birouri S+P+3E cu servicii/comerț/alimentație publică la parter”.

Cat plateste Primaria Constanta pentru spatiile pe care le-a inchiriat de la privati?!

Terenul aparține domeniului public al municipiului Constanța, fiind amplasat pe strada Griviței, numărul 44, colț cu strada Olteniei, în fostul sediu al Societății de Transporturi Constanța, locul unde a fost construit primul hidroavion românesc, „GETTA”.

O căruță de bani plătește și pentru sediul Poliției Locale

Pentru sediul Poliției Locale, ce funcționează pe strada Amzacea, în clădirea de pe strada Amzacea numărul 13, deținută de firma fostului consilier județean Florian Constantin, primăria plătește o chirie lunară de peste 20.000 euro. Va părăsi, însă, casa lui Constantin, pentru a se muta în propriul sediu, ce va fi în imobilul în care a funcționat fostul Liceu Tehnologic „Vasile Pârvan”, o clădire generoasă, care este în curs de reabilitare.

Firma Miro SRL, deținută de familia Mircea, primește, lunar aproximativ 30.000 de lei de la Primăria Constanța, reprezentând chiria și utilitățile, pentru sediul de pe Cuza Vodă 27, unde-și desfășoară activitatea Direcțiile Tehnic Administrativ și Evenimente.

Cat plateste Primaria Constanta pentru spatiile pe care le-a inchiriat de la privati?!imobil strada Cuza Vodă

SC POGAS SRL primește bani pentru spațiul situat în strada Ștefan Mihăileanu numărul 10 (892 mp), chiria ajungând undeva la  7000 de euro/lunar. Este deținută de Moișoiu Anastasiu Maria Emilia (80%) și Dobrea Marin (20%), administrator fiind Dobrea Marin.

Primăria a pompat bani în conturile firmei lui Ionescu

Sediul SPIT a funcționat mult timp pe Sulmona, nr 22, în clădirea firmei lui Valentin Ionescu, afaceristul condamnat în dosarul Retrocedărilor. Chiria pe care SPIT o plătea către S.C. Euro Antreprenor S.R.L. era de aproape 60.000 de lei lunar. Anul trecut, s-a mutat în Tomis Mall, unde plătește 1500 de euro, după ce contractul cu proprietarul clădirii a expirat, iar Primăria Constanța nu a mai dorit să pompeze bani în conturile acestuia.

Cat plateste Primaria Constanta pentru spatiile pe care le-a inchiriat de la privati?!imobil strada Sulmona

Chirie foarte mare și pentru sediul de pe Tomis

Iani Beciu, de la Complex Eden, cel care deține, împreună cu soția sa, Marina Beciu, clădirea de pe bulevardul Tomis 112, unde funcționează unul dintre sediile SPIT primește de la instituție peste 15.000 de euro lunar.

Cat plateste Primaria Constanta pentru spatiile pe care le-a inchiriat de la privati?!imobilul de pe strada Ecaterina Varga

Pe strada Ecaterina Varga  funcționează Compartimentul Relații cu Publicul și Biroul Infrastructură și Rețele Urbane-Direcția de Urbanism, unde angajații activează în condiții improprii, nu au toalete, nici căldură, iar încăperea miroase a igrasie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un bun exemplu al haosului, aberatiilor si mai ales jafului din banul public din tara asta la care cta este campioana iar primarii postdecembristi au fost incurajati si de relatiile subterane corupte de tip mafiot din intreaga economie si societate constanteana mult amplificate fata de alte orase cu exceptia bucurestiului; e greu sa acuzi numai primarii, consiliile municipale si judetene din ultimii 33 de ani ptr ca in cta exista de peste 40 de ani o cultura a coruptiei si infractiunii pe care din nou o depaseste doar bucurestiul
1
0
Daca aici nu era vorba de paraindarat primaria folosea demult locuintele proprietate de stat sau natzionalizau,renova si folosea cladirile luate de un privat sau altul si lasate de respectivul in paragina locatziile astea devenind niste hidoshenii in orashul Constantza si focare de infectzii,dar nu s-a vrut pentru ca pe totzi primari ia interesat cum sa fure ei legal caci paraindaratul se poate specula dar nu se poate dovedi decat daca se autodenuntza cel care da banul.
1
0
SA SE FACA DIGITALIZARE SI SE REDUCE PERSONALUL si spatiile aferente .
1
0
Problema este că Primaria , ca spatii de lucru, a fost dimensionată pt o populație de 200000 de locuitori, cel mult. Înainte de 89 Cta era declarat oras " închis", adica nu te puteai angaja nicaieri, nici casa nu primeai pt că nu aveai mutație aici. Dupa 89, in Cta au venit mii si mii de oameni și continua sa vina. Asa ca aparatul adm s- a dublat, triplat. Chiar daca multi din primarie sunt incompetenți, trimiși de partide, amante si nepoti, fini, totuși și activitatea Primariei a crescut mult ca volum si tematica. Pt asta, e nevoie de spații de lucru, birouri, depozite, spatii de lucru cu publicul iar Primaria nu are atatea locații proprii si nici nu va avea. Ca peste tot in lume, Primaria inchiriaza spatiile necesare. Si privatii inchiriaza de la Primarie locatii comerciale, asa funcționeaza o societate normala. Totul este ca pretul sa fie corect si fară șpăgi. Ca ne-am săturat de atatea porcării!
1
2
7000 euro pe luna lui JEAN PAUL TUCAN pentru pseudo gradinita de la JT Tower fara curte ,fara parcare, fara ferestre....iar la 400 metrii se afla fosta cresa nr.6 ,ramasa in paragina ,pe care Pinochio primar promitea acum 2 ani ca o reabiliteaza
2
0
Si cat e paraindaratul pentru bosorogul ala senil, ales primar de niste idioti?
2
0
de aici iese lozul cistigator si fondurile ptr campanii electorale. daca ar fi la un privat, probabil toate cheltuielile(personal, sedii, etc) se pot reduce la cel putin jumatate.
3
0
cu 20000 euro pe luna puteau inchiria un hotel!
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016