Cât sunt dispuși românii să plătească pentru un concediu într-o Eforie plină de gunoaie. Video
Cât sunt dispuși românii să plătească pentru un concediu într-o Eforie plină de gunoaie. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestRomânii au umplut stațiunile litoralului românesc în luna august. Unii mulțumiți, alții nu prea, cu toții fac tot posibilul să-și petreacă zilele libere bucurându-se de soare și de valurile Mării Negre. Mulți sunt complet dezamăgiți de serviciile stațiunii Eforie, iar alții s-au resemnat. Venind de ani de zile, s-au obișnuit cu condițiile și nu au pretenții de mai mult, deși stațiunea se îneacă în deșeuri. Câțiva și-au stabilit și un buget pentru vacanță, alții nu se vor uita la bani și vor să-și facă toate poftele.
Turist al stațiunii Eforie, Deria Isleam
„Plajele sunt destul de mizerabile”
Turiștii nu sunt foarte încântați de condițiile stațiunii Eforie Nord. Deși și-au pus deoparte tot anul pentru a-și permite vacanța, au găsit, pe plaje, multă mizerie: „Vreo 3.000, stăm 4 zile. Cazarea a fost 180 pe noapte. Mizerie multă, deci serviciile de curățare a orașului sunt problema. Plajele sunt destul de mizerabile. Prețurile... să zicem... acceptabile!”
Mulți turiști au bătut drum lung pentru a vizita litoralul și par mulțumiți: „Din Oradea... dacă ne încadrăm în 2.000 de euro cu drum cu tot, e ok. Până acum, prețurile sunt ok. Față de ce am auzit despre Costinești și Mamaia, par foarte ok. Stăm 10 zile și am dat 150 de lei pe noapte.”
Unde este respectul față de turiști?!
Eforie Nord, o stațiune cândva renumită pentru frumusețea sa naturală, se confruntă în prezent cu o problemă acută de mizerie. Pe străzi și plaje, gunoaiele sunt adesea lăsate la voia întâmplării, afectând nu doar peisajul, ci și impresia cu care rămân turiștii.
Video - Eforia gunoaielor
Colectarea insuficientă a deșeurilor și nepăsarea unor vizitatori contribuie, categoric, la această situație neplăcută. Această problemă nu doar că degradează imaginea stațiunii, dar pune și în pericol mediul înconjurător, transformând Eforie Nord într-un loc mai puțin atrăgător pentru cei care caută relaxare și curățenie.
Mulți dintre turiști vin de ani de zile pe litoralul românesc și mai închid ochii... când lucrurile nu stau așa cum ar trebui: „Sunt din București. După buget, undeva la vreo 2.500 – 3.000. Stăm 4 nopți, 5 zile. Cu demipensiune, 2.400 lei, cu rezervare făcută. Vin de vreo 26 de ani. Pentru a merge prin afară, ai nevoie de mai mult timp, ai nevoie de mijloc de transport, sunt mai multe reguli. Așa că mi-a fost de ajuns litoralul românesc. Poate, cu timpul, voi evada și eu.”
„Sunt din Codlea, județul Brașov. Fără limită! Super ok. Venim de atâta amar de ani, mai ales pentru cățelușul meu, pentru Ulise. Nu prea găsesc locuri în altă parte cu el, nu prea mă primește lumea. La Eforie am găsit oameni foarte cumsecade”, spune un alt turist.
Altcineva spune: „Sunt de la Oradea. Mi-am propus să cheltuiesc în jur de 10.000 de lei. Preţurile foarte acceptabile. Nu mă încântă deloc litoralurile străine.”
„Din București. În limita posibilităților. În jur de 200 de lei.” adaugă un bucureștean.
Din păcate, o turistă nu este mulțumită de condițiile de pe plajă: „Nu prea îmi plac algele, încerc să mă obișnuiesc cu ele. Mai găsești chestii prin nisip, dar e ok. Prețurile sunt accesibile. Nu ne-am propus un buget, ce ne este poftă, cumpărăm.”
Turist al stațiunii Eforie, Deria Isleam
Video - Ce părere au turiștii despre plajele din Eforie?
„Litoralul pentru toți”
Pentru turiștii care vor să se bucure de o vacanță la mare, însă bugetul este mai restrâns, la finalul sezonului estival va începe programul „Litoralul pentru Toți” Acesta este o inițiativă turistică destinată să ofere românilor accesibilitate la vacanțe pe litoralul românesc la prețuri reduse. Lansat de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), programul continuă tradiția de a sprijini turismul intern prin pachete turistice atractive, disponibile în special în perioadele de extrasezon.
În 2024, programul este prevăzut să înceapă la sfârșitul sezonului estival, în luna septembrie, și se va desfășura pe o perioadă de câteva săptămâni, până la jumătatea lunii octombrie. Acest interval este ideal pentru cei care doresc să evite aglomerația din vârf de sezon și să se bucure de temperaturi mai blânde, dar încă plăcute, pe litoralul Mării Negre.
Programul nu se adresează doar familiilor cu copii, ci și tinerilor, pensionarilor și, în general, tuturor celor care doresc să se bucure de câteva zile pe litoral fără a cheltui sume mari. Totodată, „Litoralul pentru Toți” contribuie la prelungirea sezonului turistic, ajutând hotelierii să mențină un flux constant de turiști chiar și în afara sezonului de vârf.
.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News