REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° ConstanÈ›a Mie., 18 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6856
20.9° ConstanÈ›a Miercuri, 18 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6856
 

Cât trebuie să mai aștepte constănțenii pentru noul parc de la Galeriile Soveja?! Video

Cât trebuie să mai aștepte constănțenii pentru noul parc de la Galeriile Soveja?! Video

Virgil STOIAN 23 august 2024 | 00:00 185

Locurile de parcare au reprezentat întotdeauna o problemă pentru constănÈ›eni, aÈ™a că au primit cu bucurie crearea a 320 de locuri de parcare, în zona fostelor Galerii Soveja. Toate bune È™i frumoase, însă iată că majoritatea acestor locuri de parcare au fost desfiinÈ›ate, spre nemulÈ›umirea celor care parcau acolo, pentru a face loc... surpriză... unei alte parcări. Totul face parte din proiectul care include È™i un parc, pe locul fostelor Galerii. Proiectul urmează a fi finalizat în anul 2025. Până, atunci locuitorii din zonă fluieră a pagubă.

Cat trebuie sa mai astepte constantenii pentru noul parc de la Galeriile Soveja?! Videopancarte care anunță noul parc


Chiar dacă iniÈ›ial trebuia să fie doar un parc, iată că municipalitatea s-a răzgândit, urmând ca, pe lângă parc, să fie amenajată o nouă parcare (cu toate că este una deja) dar È™i reabilitarea drumului. Lucrările urmează a se finaliza în 2025, iar până atunci bălăriile cresc în voie È™i utilajele se bronzează la soare.

Cat trebuie sa mai astepte constantenii pentru noul parc de la Galeriile Soveja?! Videoutilajele pe locul fostei parcări

Cum va arăta parcul

Parcul va avea mai multe zone, cum ar fi: spaÈ›ii de petrecut timp în aer liber, loc de joacă È™i zone pentru activități sportive. SpaÈ›iile verzi vor fi amenajate pe o suprafață 3.375 mp, pe care se vor planta 253 arbori, 272 arbuÈ™ti, 2.394 plante perene È™i 68 plante cățărătoare. Acestea vor fi dotate cu sisteme de irigaÈ›ii prin aspersie È™i picurare pentru o întreÈ›inere cât mai facilă. De asemenea, parcul va avea o ciÈ™mea cu apă potabilă, iar zona va fi echipată cu toate dotările necesare: bănci, pavilioane, coÈ™uri de gunoi, scrumiere È™i stâlpi de iluminat.

Cat trebuie sa mai astepte constantenii pentru noul parc de la Galeriile Soveja?! Video

Foarte important este că amenajările vor fi adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități. Și pentru că siguranÈ›a constănÈ›enilor este foarte importantă, parcul va fi împrejmuit iar în interior va fi instalat un sistem de monitorizare video.  Odată cu amenajarea parcului, circulaÈ›ia rutieră È™i pietonală va fi reconfigurată în scopul sporirii siguranÈ›ei traficului È™i nivelului de confort al cetățenilor.

Cat trebuie sa mai astepte constantenii pentru noul parc de la Galeriile Soveja?! Video

În acest sens, se vor lua măsuri de fluidizare a circulaÈ›iei autovehiculelor spre strada Soveja din strada Ștefăniță Vodă prin lărgirea tramei stradale cu încă o bandă.

Ce spune primăria

Proiectul demarat de Primăria Municipiului ConstanÈ›a care prevede amenajarea spaÈ›iului public situat la intersecÈ›ia străzilor Soveja cu strada Ștefăniță Vodă, presupune nu numai amenajarea parcului ci È™i a unei noi parcări, precum È™i reabilitarea drumului. Lucrările sunt în grafic È™i se desfășoară conform contractului.” au transmis reprezentanÈ›ii primăriei.

Cat trebuie sa mai astepte constantenii pentru noul parc de la Galeriile Soveja?! Videobălăriile cresc în voie


Se pare că È™oferii din acea zonă mai au de aÈ™teptat până îÈ™i vor putea parca din nou maÈ™inile pe parcarea nou amenajată. Între timp, o pancartă ne anunță că în curând vom avea un nou parc, pe locul fostelor Galerii Soveja.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166