REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cătălin Cherecheș va fi dus astăzi în fața magistraților. Fostul edil află dacă va fi lăsat în libertate

Cătălin Cherecheș va fi dus astăzi în fața magistraților. Fostul edil află dacă va fi lăsat în libertate

Mariana MURAT 18 ianuarie 2024 | 11:46 647

Astăzi, Cătălin Cherecheș ajunge în fața magistraților germani. Potrivit informațiilor, fostul edil află dacă va ieși din spatele gratiilor. De asemenea, urmează să fie stabilită și o dată la care judecătorii din Germania vor hotărî asupra cererii de extrădare a acestuia în România.

Catalin Chereches va fi dus astazi in fata magistratilor. Fostul edil afla daca va fi lasat in libertate Cătălin Cherecheș

Reamintim că, după ce a fugit din România folosindu-se de identitatea vărului său, Cătălin Cherecheș a fost prins de autoritățile germane și încarcerat în penitenciarul din Germania. Fostul primar din Baia Mare a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

În cursul zilei de azi, Cătălin Cherecheș va ieși din penitenciarul din Munchen, acolo unde a fost încarcerat încă de la finalul anului trecut. Fostul edil va ajunge în fața magistraților din Germania, care vor decide dacă fostul primar din Baia Mare va rămâne în continuare în spatele gratiilor, în arest preventiv, în Germania, sau dacă va fi lăsat în libertate.

De asemenea, este așteaptă și o dată a procesului în care se va judeca extrădarea lui Cătălin Cherecheș. Potrivit informațiilor, autoritățile din România au trimis deja toate documentele ce atestă condițiile din penitenciarele din țară.

Avocații lui Cătălin Cherecheș lucrează la plângerea pe care au anunțat că o vor depune la CEDO. Aceștia acuză faptul că fostul primar nu ar fi beneficiat de un proces echitabil în țara noastră, mai scrie sursa menționată anterior.

Cătălin Cherecheș a refuzat extrădarea. A cerut deja să-și execute pedeapsa în Germania

Reamintim că fostul primar, Cătălin Cherecheș a refuzat să fie extrădat în România prin procedură simplificată care, potrivit legii germane, ar fi durat doar zece zile. Cătălin Chercheș ar fi solicitat să își execute pedeapsa de 5 ani de închisoare în Germania.

"Este vorba despre un mandat european de arestare și de o extrădare care se face în baza acestui mandat european de arestare, pentru că în acest caz se practică o procedură care se practică de la instanță la instanță. Nu sunt implicate direct Ministerele de Justiție sau de Interne, nici de la noi, nici din Germania. E vorba de o procedură standard de reglementări europene. Din practica anterioară, undeva între 30 și 45 de zile, în funcție de instanță (nr. va fi pronunţarea).", a spus Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, potrivit sursei menționate anterior, conform spynews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510