Cătălin Grasa: Credeam că lupta pentru șefia CJ se va da între candidatul PNL și președintele în funcție
Cătălin Grasa: Credeam că lupta pentru șefia CJ se va da între candidatul PNL și președintele în funcție
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestDupă o bătălie dură, Florin Mitroi (PNL) a câștigat alegerile pentru președinția Consiliului Județean Constanța, pe 9 iunie, cu 37,7%, la o diferență de 13 procente față de Cătălin Grasa (PSD), care a obținut 24,54% dintre voturi. Pe locul trei se află Mohammad Murad (AUR), cu 14,72%. În ciuda faptului că a pierdut conducerea CJ, Cătălin Grasa este mulțumit de rezultat, acesta fiind unul neașteptat. De altfel, în campanie, acesta declara, pentru Replica, că bătălia se va da între PNL și președintele în funcție. Iată, însă, că lucrurile nu au stat așa, iar Grasa a obținut peste 70.000 de voturi. Chiar și așa, Grasa nu va intra în Consiliul Județean, pentru că partidul nu l-a pus pe liste. Așa cum nu a fost pus nici Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța.
În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica miercuri, 19 iunie, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru președinția CJ, la alegerile din 9 iunie, s-a declarat mulțumit de rezultatul obținut. Nu se aștepta la acest scor, dar spera. „Sunt bucuros de rezultat, e prima oară cânt trec printr-o asemenea «luptă», plină de surprize. Finalul m-a bucurat. Ceilalți candidați sunt cunoscuți pe scena politică. Am mai spus, credeam că lupta se va da între candidatul PNL și președintele în funcție”, a declarat Cătălin Grasa. Întrebat de ce nu este pe lista pentru consilierii județeni, Grasa a precizat: „Așa a fost politica noastră, candidații din consilii au avut un lider, Răsăuțeanu la Consiliul Local, domnul Ionel Bucur la Consiliul Județean, tocmai în ideea de a forța puțin și listele. Așa a fost strategia. Vom vedea ce ne rezervă viitorul”.
PSD îl trimite în cursa pentru un loc în Parlamentul României?!
Se ia în calcul să candideze la alegerile parlamentare? „S-au purtat discuții, dar nu este ceva bătut în cuie. Să fiu sincer, parcă mi-ar fi plăcut mai mult pe plan local, decât în Parlament, dar vom vedea ce se va întâmpla. Pentru mine e o surpriză plăcută scorul, s-a muncit mult, mulțumesc echipei care a luptat alături de mine. Am avut un rezultat mai bun decât candidatul PSD la primărie. Cifrele arată acest lucru inclusiv pe municipiu. Probabil a ajutat și factorul personal, ca persoană fizică, am fost vizibil de-a lungul celor 10 ani de manager, am fost vizibil în media și mi-am asumat ceea ce am făcut”, a mai spus Grasa.
Grasa: Ne-am fi dorit să câștigăm, să reluăm municipiul Constanța, dar și Consiliul Județean
Una peste alta, Grasa spune că e supărare mare în PSD Constanța, după rezultatul din 9 iunie. „Este supărare mare în PSD, da. Decizia de a nu face declarații, pe 9 iunie, nu mi-a plăcut, trebuia să ieșim să mulțumim. A fost o situație cu bune și cu rele. Nimeni nu-și dorea să iasă pe locul 2. Din păcate, zona galbenă s-a menținut pe poziție. PNL a luat un scor bun la municipiu. Nu pot să-mi explic, în contextul în care și ceilalți doi au fost aproape unul de altul. Dar e diferență mare față de locul 1. PNL are o masă de constănțeni, probabilă, fidelă. Nici Horia Constantinescu nu e o persoană necunoscută, a crescut, față de 2020, când a candidat. Surpriză a fost și la Consiliul Local, unde PSD a luat locul 1. Ceea ce e un lucru bun. Deci, nu cred că putem spune că a fost un eșec. Mă așteptam să ieșim la declarații, așa a fost decizia. Normal că ne-am fi dorit să câștigăm, să reluăm municipiul Constanța, dar și Consiliul Județean, pentru că eforturi s-au depus în două luni. A fost o luptă în care s-a dovedit că liberalii au fost mai buni”
Să-și dea demisia sau nu Felix Stroe?
În ultima perioadă, mai ales după ce liderul USR și-a dat demisia după dezastrul de la alegeri, și la Constanța s-a cerut demisia liderului PSD. Ce zice Grasa? „Nu cred că Felix Stroe trebuie să-și dea demisia. Nimeni nu vrea modificări în structură, când urmează niște alegeri. Trebuie să gândim strategia pentru viitoarele alegeri din toamnă. Mecanismul și maniera cum au fost organizate alegerile nu poate fi alta, nu poate veni cineva peste noapte să schimbe, s-ar crea un dezechilibru. Vom trage concluziile cu domnul Stroe, încă nu am avut întâlnirea, dar vom analiza rezultatele pe UAT-uri, rezultatele câștigate de primari. E vacanța de vară, probabil din august încep pregătirile pentru parlamentare“, a subliniat Cătălin Grasa.
Urmăriți interviul integral în materialul VIDEO de mai jos:
.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News