REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
18.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Cătălin Mîndru (USR Vaslui): Lucian Branişte (PNL) este calul troian care va ''îngropa'' PSD

Cătălin Mîndru (USR Vaslui): Lucian Branişte (PNL) este calul troian care va ''îngropa'' PSD

Victor ROTARU 5 martie 2024 | 00:00 346

Viceprimarul USR din municipiului Vaslui, Cătălin Mîndru, a declarat că nu este surprins de decizia colegului său, viceprimarul liberal Lucian Branişte, de a candida pentru funcţia de primar din partea PSD, la alegerile locale din luna iunie.

Catalin Mindru (USR Vaslui): Lucian Braniste (PNL) este calul troian care va ''ingropa'' PSDCătălin Mîndru

Reprezentantul USR a precizat că Lucian Branişte este "un cal troian" folosit pentru "îngroparea" PSD Vaslui.

"Colegul meu, viceprimarul PNL Lucian Branişte, şi-a anunţat candidatura din partea PSD. Pentru mine, nu este o surpriză. (...) În timp ce analizele făcute la nivel naţional dau PNL-ul ca fiind în comasare cu PSD, adică spre dizolvare, iată că, la Vaslui, lucrurile stau invers. Întrucât PSD nu mai există la nivel local, nefiind în măsură să confirme un lider din ograda proprie ca şi candidat la Primăria Municipiului Vaslui, (...) PNL reuşeşte să introducă acest cal troian în curtea PSD, astfel încât să se asigure că, la Vaslui PSD, nu mai poate avea primarul. Am obţinut victorii importante împotriva PSD alături de colegul meu, d-nul viceprimar PNL Lucian Branişte, alături de colegii dumnealui din PNL şi alături de colegii mei din USR pe parcursul acestui mandat. Sunt sigur că îşi va duce până la capăt misiunea asumată de a îngropa definitiv PSD-ul la Vaslui. Vasluiul are nevoie de un primar de dreapta, vasluienii vor vota un primar de dreapta în anul 2024", a afirmat viceprimarul USR Cătălin Mîndru.

Viceprimarul liberal Lucian Branişte, validat drept candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă, a menţionat că decizia candidaturii pe listele formaţiunii social-democrate a fost îndelung chibzuită.

"În ultimii patru ani, am trăit tot timpul printre oameni, dialogând cu ei, lucrând pentru municipiul Vaslui. Când am intrat pentru prima dată pe uşa Primăriei Vaslui în calitate de viceprimar, mi-am promis că voi contribui la dezvoltarea şi modernizarea municipiului. Acum candidez la funcţia de primar pentru că vreau să mă ţin de această promisiune. Voi candida din partea PSD Vaslui pentru că aici am găsit oameni care au apreciat munca pe care am depus-o în acest mandat. Cu această ocazie, vreau să mulţumesc domnului primar Vasile Pavăl pentru încrederea şi susţinerea acordată, domnului deputat Solomon Adrian, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Vaslui, cât şi celorlalţi colegi social-democraţi care sunt alături de mine! Tuturor le promit că voi face tot ce depinde de mine să câştigăm alegerile din 9 iunie", a transmis Lucian Branişte.

După ce iniţial s-a anunţat că viitorul candidat pentru fotoliul de edil al municipiului Vaslui va fi stabilit în urma unui sondaj în care se vor afla patru social-democraţi, în respectivul sondaj a rămas doar managerul Spitalului Judeţean Vaslui, Ana Rinder, de la PSD, şi a fost inclus actualul viceprimar, Lucian Branişte (PNL). Preşedintele interimar al PSD Vaslui, Adrian Solomon a spus că ceilalţi trei pesedişti care ar fi urmat să fie incluşi în sondaj - fostul viceprimar al municipiului Vaslui, Daniel Neacşu, administratorul judeţului, Valeriu Caragaţă şi directorul DGASPC Vaslui, Dragoş Cazacu - s-au retras din cursă.

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, aflat la conducerea primăriei din anul 2008, a anunţat că nu va mai candida pentru al cincilea mandat, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620