REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.3° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
26.3° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

Cătălin Predoiu cere ”o nouă ofensivă antidrog” în Portul Constanţa

Cătălin Predoiu cere ”o nouă ofensivă antidrog” în Portul Constanţa

Virgil STOIAN 7 august 2024 | 19:44 935

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat că şi-ar dori să fie făcute eforturi mai mari pentru combaterea traficului de droguri în Portul Constanţa şi a precizat că trebuie studiat mai atent ce se întâmplă acolo şi din perspectiva unor factori care nu ţin de MAI, cum ar fi paza portului.

Catalin Predoiu cere ”o noua ofensiva antidrog” in Portul Constanta

 ”Tot în această zonă a combaterii traficului şi consumului de droguri, aş menţiona importanţa strategică a eforturilor în Portul Constanţa, unde aş dori să facem eforturi mai mari pentru combaterea traficului de droguri şi nu numai şi evaziune fiscală şi contrabandă, dar toate acestea sunt uneori asociate şi per ansamblu vă cer să lansăm o nouă ofensivă antidrog. Am făcut progrese faţă de anul trecut, am ajuns la un anumit nivel de acumulări cantitative şi în termen de operaţiuni şi rezultate care ne permit să gândim o multiplicare a acestui efort. Ce înseamnă o nouă ofensivă? IGPR, vă rog să studiaţi dacă aveţi nevoie şi de mai multe resurse decât am alocat în anii anteriori, inclusiv în ultimul an. Sute de posturi, dotări logistice şi aşa mai departe. Mai e nevoie de ceva? De resurse financiare, logistice, umane, le punem pe hârtie, le cerem Guvernului. Sunt convins că Guvernul va sprijini efortul nostru de combatere a traficului şi consumului de droguri”, a declarat Cătălin Predoiu, miercuri, într-o şedinţă cu şefii structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

El a mai afirmat că trebuie studiat mai atent ce se întâmplă în Portul Constanţa.

”De asemenea, trebuie să studiem mai atent ce se întâmplă în portul Constanţa nu numai din perspectiva operaţiunilor noastre, dar şi unde sunt ele zădărnicite sau îngreunate, apriori din factori externi acţiunii ministerului gen pază slabă a portului, care nu e responsabilitatea Ministerului Afacerilor Interne şi nici a Poliţiei. Ştim că s-a creat la nivel european o alianţă a porturilor, plecând de la premiza constatată de Comisia Europeană că porturile vest-europene sunt penetrate masiv de trafic de droguri şi de corupţie asociată. Trebuie să intensificăm contactele pe această zonă în cadrul platformei Alianţei Porturilor unde noi avem un segment de cooperare pe operaţiuni specifice combaterii traficului şi consumului de droguri şi al marelui trafic prin porturi, alături de alte instituţii care au la rândul lor sarcini în cadrul acestei alianţe şi obiective, Autoritatea vamală în speţă”, a mai transmis Cătălin Predoiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
După ce a distrus despescu ipj ul și unitățile de politie specializate te întrebi Predoiule ce merge p***t? Unde sunt capturile dinainte? Unde sunt oamenii buni și muncitori? Întreabă l pe despescu ...el știe ce mizerii a făcut cu dgipi și ce execuții murdare a comandat!
7
0
si minciuni de campanie portul cta e singurul port mare din europa in care nu s-a facut niciodata nici o captura de droguri nici macar una mica nu mai vorbim de unele mari de tone de droguri ca in occident asta spune tot ca si strazile marilor orase pline de drogati si mici distribuitori e clar ca exista mari retele protejate de la nivel politic si servicii nici dracu nu stie cine ce mai face in tara asta, e haos si o goana nebuna dupa bani din orice si cu orice pret
0
2
"Cătălin Predoiu cere ”o nouă ofensivă antidrog” în Portul Constanţa" -- Ceri pe dracu sa te i-a, intai mareste-ne salariile la peste 10.000 lei net si discutam, nu muncim pe salarii de maturatori in Olanda nenorocitule! "Nici paine fara munca dar nici munca fara paine"!
12
0
Ce se întâmplă?? Se dă șpăgi mari vameșilor ,de la comisionari vamali di de la reprezentanții firmei importatoare..și se închide ochii. Asa întra și droguri..și mărfuri.. și țigări și multe produse. Este cea mai mare corupție în port..mai ales ka vama. Fiecare lucrătoare la vama, pleacă cu câteva mii de dolari pe tura....deci este o nare corupție..și uite asa lasă să între și droguri,și arme,țigări,marfuri.... Arestatii pe cei implicați,și veți descoperi multe nereguli.
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516