REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cătălin Predoiu l-a dat afară pe rectorul Academiei de Poliție

Cătălin Predoiu l-a dat afară pe rectorul Academiei de Poliție

Mariana MURAT 17 noiembrie 2023 | 16:45 1916

Cătălin Predoiu l-a dat afară pe rectorul Academiei de PoliÈ›ie: MAI a demarat un control de urgență la instituÈ›ia de învățământ.

Catalin Predoiu l-a dat afara pe rectorul Academiei de PolitieCătălin Predoiu

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus miercuri constituirea unei comisii, coordonată de secretarul general adjunct al MAI È™i formată din specialiÈ™ti ai Departamentului pentru SituaÈ›ii de Urgență, DirecÈ›iei Medicale È™i ai DirecÈ›iei Generale Logistice, pentru analizarea cauzelor care au dus la producerea incidentului din data de 14.11.2023, când mai mulÈ›i studenÈ›i ai Academiei de PoliÈ›ie „Alexandru Ioan Cuza” au prezentat stări de rău.

În plus, rectorul Academiei, Claudiu ChindriÈ™, a fost schimbat din funcÈ›ie cu câteva zile înainte ca în presă să apară informaÈ›ii de la Sindicatul Europol cu privire la mâncarea din academie È™i la condiÈ›iile în care se formează viitorii ofiÈ›eri.

Până în prezent, au fost dispuse È™i efectuate următoarele măsuri:

-sprijinirea anchetei epidemiologice aflată încă în derulare, inclusiv prin transmiterea probelor prelevate către laboratoare de specialitate;

-verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor;

-prelevarea de probe È™i efectuarea de analize de laborator atât din alimente cât È™i din spaÈ›iile de preparare È™i de servire a mesei;

-testarea medicală, prin examen de laborator, a personalului care deservește unitatea de alimentație a Academiei; igienizarea suplimentară a spațiilor de prepare și de servire a mesei și a celor destinate ca săli de clasă;

-suplimentarea serviciului medical în instituÈ›ie pentru atenta supraveghere a studenÈ›ilor.

Totodată, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus Corpului de Control al Ministrului derularea unei verificări la Academia de PoliÈ›ie „Alexandru Ioan Cuza”, în legătură cu acest caz.

Ministerul Afacerilor Interne È™i Academia de PoliÈ›ie „Alexandru Ioan Cuza” vor informa opinia publică periodic privind evoluÈ›ia acestui caz.

În urma acestui incident, niciun student al Academiei de PoliÈ›ie „Alexandru Ioan Cuza” nu a fost internat, celor afectaÈ›i recomandându-li-se tratament medical de specialitate.

Conducerea instituÈ›iei îÈ™i exprimă regretul pentru această situaÈ›ie È™i efectuează demersurile necesare pentru identificarea cauzei, remedierea situaÈ›iei È™i preîntâmpinarea apariÈ›iei unor incidente similare, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Era dacă l zburau pe rector că nu i de al lor,ca l au prins cu ocaua mică, ori că era bandit, ot,șpăgar, etc,etc.Dar că l au confundat cu bucătarul, cam ca bâta n baltă. Se iau măsuri când apare o diaree generală de exemplu,dar scoaterea unui țap ispășitor doar de dragul de a demonstra că faci,nu înseamnă neapărat că faci și bine.
1
0
la noi trebuie sa intre cineva in spital sau sa moara ca sa se faca o ancheta si sa se lase cu o demitere serioasa; de ce nu se fac controale regulate si nu se iau masuri eficiente inainte de a intra cineva in spital ? coruptie, incompetenta, zgarcenie si economie ptr ca un control costa si tara e foarte saraca, e austeritate sau toate la un loc
6
0
Pana nu pleaca toate jegurile comuniste ajunsi sefi in toate institutiile nu se schimba nimic
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510