REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.9° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
27.9° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Cătălina Poiană: Medicul de familie este un pilon important al domeniului sănătăţii

Cătălina Poiană: Medicul de familie este un pilon important al domeniului sănătăţii

Victor ROTARU 22 mai 2023 | 00:00 934

Medicina de familie trebuie debirocratizată, iar medicul de familie nu trebuie să fie perceput doar ca un "dispecer" al sistemului de sănătate, rolul acestuia fiind "esenţial", a evidenţiat, vineri, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, Cătălina Poiană.

Catalina Poiana: Medicul de familie este un pilon important al domeniului sanatatii

"Medicina de familie nu trebuie percepută doar ca o specialitate încărcată birocratic, în care medicul de familie este, de multe ori, doar un 'dispecer' al sistemului de sănătate. Medicul de familie este un pilon important al domeniului sănătăţii, iar buna funcţionare a acestui sistem depinde de rolul şi de modul în care responsabilizăm, legiferăm, întărim şi remunerăm corect medicina de familie. (...) Este necesară o mai mare recunoaştere a importanţei medicilor de familie în cadrul sistemului de sănătate ce trebuie realizată prin politici publice, precum şi o alocare corespunzătoare a resurselor, dar şi implementarea unor soluţii astfel încât să avem, uniformizat, pentru toate familiile din ţară, medici de familie", a declarat Poiană.

Potrivit preşedintelui CMMB, medicul de familie are un rol "vital" în promovarea sănătăţii, una dintre principalele direcţii ale medicinei de familie este aceea de a fi "în prima linie" de asistenţă medicală.

"Un alt aspect important al medicinei de familie este relaţia de încredere pe care medicii o dezvoltă cu pacienţii lor. Prin cunoaşterea detaliată a istoricului medical al fiecărui pacient şi a contextului familial, medicii de familie pot oferi îngrijire personalizată şi continuă. Această relaţie de lungă durată şi înţelegerea profundă a nevoilor pacientului contribuie la creşterea calităţii asistenţei medicale şi la îmbunătăţirea rezultatelor clinice. Deci, da, avem nevoie de medicina de familie, avem nevoie de interes pentru ocuparea locurilor la rezidenţiat în medicina de familie", a completat Cătălina Poiană.

Ziua Internaţională a Medicului de Familie - 19 mai - a fost stabilită de Organizaţia Mondială a Medicilor de Familie în anul 2010, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este doar un secretariat care da bilete de trimitere si copiaza retete date de specialist, deci are mult de scris si atat. Paralel cu medicina. Inainte, plecai vindecat doar de medicul de familie. Trist.
1
0
sunt unii care dovedesc ca se poate si practica meseria cu onoare si altii care au program de la 9 la 2 si se prezinta la cabinet la 10 si pleaca la 1, nici nu se uita la pacient doar la hartii. cui ii place munca, poate si fara debirocratizare. cui nu-i place, nu o sa o faca nici cu mama debirocratizarii prezenta de fata
3
0
Doar pilon
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768