REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, reabilitată cu fonduri europene!

Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, reabilitată cu fonduri europene!

Victor ROTARU 13 aprilie 2023 | 00:00 1514

Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel urmează să intre în reabilitare. În acest sens, în cursul zilei de miercuri, 12 aprilie, primăria municipiului Constanța a eliberat un certificat de urbanism ce vizează „reabilitarea, consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a Catedralei Arhiepiscopale Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. Contactat pentru un punct de vedere, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a transmis faptul că lucrarea este una mai amplă, care va fi realizată pe fonduri europene.

Catedrala Arhiepiscopala din Constanta, reabilitata cu fonduri europene!

Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel urmează să intre în reabilitare, eliberându-se în acest sens un certificat de urbanism, emis miercuri, 12 aprilie, de către primăria municipiului Constanța ce are ca scop reabilitarea, consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a Catedralei Arhiepiscopale Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a declarat: „Catedrala trebuia consolidată, pictura restaurată și s-a început cu restaurarea picturii că a fost mai urgentă această chestiune. Acum urmează faza de consolidare și ce mai e de reparat. Ea este monument istoric. Proiectul cu restaurarea picturii este încheiat. Acesta este un alt proiect, fiind o altă etapă în procesul de restaurare a Catedralei, dar este alt proiect, care va fi pe fonduri europene. Încă nu e nimic bătut în cuie pentru a avea cifre concrete. Intenția este de a se face pe fonduri europene, fiind niște fonduri disponibile, prin Ministerul Culturii.

Catedrala Arhiepiscopala din Constanta, reabilitata cu fonduri europene!Eugen Tănăsescu - purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a mai transmis faptul că reabilitarea Catedralei reprezintă un proiect mai amplu, necesar, întrucât a trecut destul de mult timp de la ultima reabilitare: „O să se facă documentația tehnică, proiect, ce trebuie pentru autorizație.Între timp se face și autorizația pentru proiectul european. Intenția este de a restaura Catedrala, pentru că peste ea a mai trecut timpul, și are nevoie și de consolidare, pentru că am înțeles că este de subzidit ceva, fiind construită de ceva vreme. Ea a mai avut niște răni, săraca, fiind și bombardată la un moment dat. De cutremur nu a fost afectată dar a fost afectată serios când a fost bombardată în timpul celui de-al doilea război mondial. Atunci a fost afectată și consolidată. S-au făcut teste geo să se vadă compoziția solului, este un proiect mai amplu. De aceea spunea ÎPS după incendiu că aveam în plan să restaurăm și Palatul. Sunt două proiecte diferite, se iau în calcul ambele clădiri. Acum dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat la Palat, cu atât mai mult mergem mai departe.”  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba, la mancat rahat contra europei T*o e campion, la luat bani e sfant. tu va ... de p******e.
1
2
pentru catedrala s-au gasit bani din fonduri europene, pentru scolile care stau sa cada cu wc in curte, masini pentru elevii din zonele rurale, spitalele care si ele stau sa cada si aglomeratia si bataia de joc de la upu, etc nu s-au gasit bani; asta nu este normalitate este bataie de joc, jaf din bani publici si nebunie curata pentru care platim cu totii de multi ani si vom plati multi ani de acum incolo
2
2
biserica si credinta sint una, slujitorii bisericii alta, fondurile statului, la fel.
7
0
Pura normalitate !! Foarte frumos! In toate tarile, Catedrale sunt finantate din banii statului respectiv si ai UE
4
3
injura toata ziua UE. Dar banii lor sunt buni ai ..., Doamne iarta!
4
4
In sfarsit si o veste buna printre atatea stiri negative. Doamne ajuta !
5
4

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677