REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
31.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Câți bani cer bisericile pentru o nuntă sau botez, în Constanța! Video

Câți bani cer bisericile pentru o nuntă sau botez, în Constanța! Video

Replica API 11 aprilie 2022 | 08:32 7280

În mai puțin de o lună, după trecerea sărbătorii Învierii Domnului, începe sezonul nunților, iar una dintre problemele arzătoare este găsirea unui lăcaș de cult. Tariful bisericilor pentru slujba religioasă diferă în funcție de locația aleasă, de numărul de preoți doriți sau de ziua marelui eveniment Reporterii Replica au ales aleatoriu câteva lăcașuri de cult din Municipiul Constanța și nu mare le-a fost mirarea să descoperim că tarifele nu seamănă deloc unele cu altele.

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu. La fel și în cazul botezului copilului. Pe lângă petrecerea de restaurant, nunta și botezul implică și o ceremonie religioasă, pentru care, atât mirii, cât și nașii, sunt nevoiți să scoată din buzunar o sumă destul de frumușică. Fiecare biserică își stabilește tariful în funcție de locație, de poziționarea bisericii sau de numărul de preoți care oficiază slujba.

În municipiul Constanța, pentru oficializare unui ceremonii religioase, tarifele pe care trebuie să le suporte mirii sunt situate în 200 de lei și 450 de lei la care se adaugă și corul, asta în cazul în care nu-ți dorești doar un singur dascăl. De asemenea, nașii sunt nevoiți să ofere, după slujbă, teoretic, cât consideră pentru preoți, dar de cele mai multe ori, acestea sume sunt cerute de la obraz, fără niciun pic de rușine. Trebuie să știți, de asemenea, că nu se oferă chitanță în toate lăcașurile sau nu pentru toată suma.

În zona Brotăcei, spre exemplu, pentru o cununie religioasă, tariful achitat de miri este de 250 de lei, iar nașii sunt sfătuiți să ofere cât doresc. Un reprezentant al bisericii ne-a spus că ni se va oferi o chitanță pentru suma de 250 de lei. Pentru un botez se cere 150 de lei, dar trebuie adusă apă caldă pentru că la biserică nu există apă caldă.

La o biserică situată în zona Delfinariu – Faleză Nord, tarifele cresc. Spre exemplu, taxa este de 400 de lei, la care se adaugă și tariful de 100 de lei pentru dascăl sau 200 pentru cor. Slujba va fi ținută de un sobor de 5 preoți, iar nașii trebuie să scoată și mai mult din buzunar. Și la acest lăcaș de cult ni s-a transmis că se oferă chitanță. Pentru un botez se cere 300 de lei, dar de data aceasta nu se mai cere apă caldă.

La o biserică de pe strada Baba Novac, tariful pentru cununie este de 400 de lei, la fel și în cazul unui botez.

Sunt și preoți parohi care nu percep taxe în schimbul prestării de servicii la evenimente precum nunți sau botezuri. Spre exemplu, în zona Doraly, un reprezentant al bisericii ne-a spus că nu se percep niciun fel de taxe, indiferent de eveniment. ,,Noi nu avem taxe nici la nunți, botezuri sau înmormântări. Dacă cine își dorește să dea ceva este bine primit, banii aceia se vor duce către cutia milei”, ne-a spus acesta.

Video filmat cu camera ascunsă:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ASA bonus lipsa ! , asta e codoasca primariei si cartierului in c-voda !
1
0
Exagerat de mult!!
0
1
nu se introduce popa evationist la parnaie ?
1
0
Unde esti tu Tepes doamne! Sa-i... F...ti pe misei
2
0
Minciuni , cer bani pentru un botez la biserica din Parcul Tabacariei , 1000 lei , asta este tariful minim , la Sf.Nicolae 1500 -2000 lei , japca pe fata !Nu mai vorbim de tarifele de nunti , inmormantari, pomeni!
0
1
de ce nu-i chemam? pe 10% din tariful de nunta
1
1
popa RADU la cununii ofera mirelui ca bonus pe batalul handicapat si ghebos care e nevasta lui !
1
0
Este normal sa platesti pentru un serviciu. Nu e obligatoriu sa te cununi sau sa botezi copilul. La lautari dai mii de euro dar la preot nu poti da 100 sau 200.
2
3
niste excroci ahtiati dupa bani .
2
1

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768