REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Câți oameni trebuie să mai moară călcați de tren, în Poarta 6, ca să avem o pasarelă peste calea ferată?!

Câți oameni trebuie să mai moară călcați de tren, în Poarta 6, ca să avem o pasarelă peste calea ferată?!

Virgil STOIAN 12 decembrie 2023 | 00:00 2249

O femeie a decedat luni, 11 decembrie, după ce un tren a lovit-o, în zona blocurilor ANL, din cartierul Poarta 6. Nu este primul accident petrecut în această zonă, unde oamenii traversează calea ferată, pentru a scurta drumul, riscându-și viețile. Inclusiv elevii care trebuie să ajungă al Liceul Teoretic Lucian Blaga. Cu toate că de câțiva ani buni se încearcă construirea unei pasarele, deocamdată totul este la stadiul de proiect. Consilierul local PNL, Mihaela Andrei, care s-a ocupat îndeaproape de acest proiect, a declarat pentru ziarul Replica, că în șase luni încep lucrările la pasarelă.

Cati oameni trebuie sa mai moara calcati de tren, in Poarta 6, ca sa avem o pasarela peste calea ferata?!Locul a fost lovită femeia de tren

Constănțenii care locuiesc în cartierul Poarta 6 își pun zilnic viața în pericol când este vorba de traversarea liniilor de cale ferată. O opțiune este pasarela pietonală, însă, aceasta este deja șubrezită și le oferă oamenilor o stare de temere și mai mare. De-a lungul timpului, pietonii care locuiesc în această zonă au făcut mai multe sesizări către Primăria Constanța. Cu toate că proiectul privind construirea unei noi pasarele s-a aflat în atenția autorităților încă din anul 2019, abia în anul 2020 a fost adoptat proiectul. Dar au trecut trei ani și... nimic nu răsare la orizont! Este vorba despre proiectul ce vizează „Pasarela pietonală peste liniile de cale ferată între cartierele Km 4/5 şi cartierul Faleză Sud - Poarta 6, în zona liceului Lucian Blaga”, proiect care va costa 130 000 de lei. De atunci au existat mai multe amânări din diferite motive, însă se pare că la jumătatea anului 2024 va începe construcția pasarelei.

Cati oameni trebuie sa mai moara calcati de tren, in Poarta 6, ca sa avem o pasarela peste calea ferata?!Vechea pasarelă

Acum se face achiziția de proiectare și execuție

Au existat mai multe amânări și contestații, iar acum se face achiziția de proiectare și execuție. Durează două luni și în șase luni va începe construcția. Singurele lucruri care se pot întâmpla sunt să se facă contestații, să se anuleze licitația. Sunt niște faze după ce se face achiziția, însă după aceea ar trebui să înceapă lucrările”, a declarat Mihaela Andrei pentru Replica de Constanța.

Cati oameni trebuie sa mai moara calcati de tren, in Poarta 6, ca sa avem o pasarela peste calea ferata?!Calea ferată care a făcut multe victime

Zeci de accidente feroviare

De-a lungul timpului, în zona de cale ferată dintre cele două cartiere au fost zeci de accidente feroviare. De exemplu, în data de 11 august 2019, doi vârstnici, soț și soție, în vârstă de 67 de ani, au încercat să traverseze prin fața unui tren cisternă staționat pe calea ferată. În acel moment, au fost loviți de trenul privat, care se deplasa pe direcția Mangalia-Arad. În data de 4 septembrie 2019, un alt bărbat de 60 de ani și-a pierdut viața, călcat de tren. În data de 11 noiembrie 2019, un bărbat de 67 de ani a fost lovit de tren în Poarta 6, în același loc. Acesta a fost transportat la spital și a scăpat cu viață. Iar acum, o femeie de 45 de ani a decedat. Acestea sunt doar câteva dintre accidentele feroviare înregistrate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca in 2023 oamenii au ajuns niste legume imbecile care nu mai sunt in stare nici sa treaca o cale ferata fara sa fie loviti de tren atunci merita sa crape toti!
1
1
In zona Sabroso sunt patru treceri de pietoni peste calea ferata inseamna ca trenurile ar trebui sa dea prioritate pietonilor nu sa traga goarna ca disperatii !!!!
0
1
Exista o pasarela in zona
0
1
bre vizune vrei sa muti autogara muta si gara sa se eliberezi tern ptr straini adik terenu d la OIL TERMINAL SI MUTI TOATE LINILE DE TREN DE LA INTRARE IN CTA DIRECT LA SENS CUMPANA SI AI SCAPAT TOTU.si te pomeneste lume de tarana usoara.
1
1
3 ani.
0
0
Știre cu premise false. Tipa nu era la prima tentativă de suicid. După ce se amenajează pasarela, sare de pe ea!
6
2
Acesta este respectul acordat de SNCFR si autoritatile locale ptr contribuabil..In orice tara occidentala exita garduri si obstacole in zonele locuite...acolo ar trebuii si panouri fonice printre altele...dar noi fiind in deriva si fara nicio pasare fata de semeni aici se ajunge...DEMOCRATIE p***t inteleasa scapa cine poate si cine este mai puternic
9
1
Cine este femeia ?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510