REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Sâm., 24 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6831
22.4° Constanța Sâmbătă, 24 August 2024 Anul XX Nr. 6831
 

Căutat 8 ani până a fost prins, interlopul Boenică vrea s-o ia de la capăt cu infracțiunile!

Căutat 8 ani până a fost prins, interlopul Boenică vrea s-o ia de la capăt cu infracțiunile!

Mariana MURAT 24 august 2024 | 00:00 485

Boenică este considerat în mediile infracționale drept unul dintre primii șefi ai mafiei constănțene. Romeo Ursu, zis Boenică, a fost adus în România sub escortă în luna septembrie a anului 2023, după ce, opt ani la rând, și-a bătut joc, din Iordania, de sistemul de justiție românesc. Imediat cum a ajuns în penitenciarul Rahova, acesta a dat nas în nas cu cele două condamnări pe care le-a lăsat în urmă, totalizând un cumul de peste 10 ani de închisoare pentru infracţiuni precum complicitate la tentativă de înşelăciune, constituire de grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Timpul a trecut, așa că lui Genică Boenică i s-a făcut dor de o escapadă în Iordania. Mai exact, în data de 21.08.2024, a cerut tribunalului Constanța întreruperea executării pedepsei. Pesemne că aerul din penitenciar nu i-a prea priit. Precizăm că de la Rahova a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă.

Cautat 8 ani pana a fost prins, interlopul Boenica vrea s-o ia de la capat cu infractiunile!Romeo Ursu, zis Boenică

O scurtă istorioară îl prezintă pe Genică Boenică drept unul dintre cei mai reprezentativi interlopi din Constanța. Interlopul a devenit tot mai cunoscut la începutul anul 2008, când a reușit să fugă pe meleaguri străine, după ce a fost condamnat la închisoare în România. Acesta și-a găsit liniștea în Iordania, țara care la acea vreme nu avea un acord de extrădare cu România, unde a dus o viață pe lux și opulență, lipsită de griji, chiar în buricul Amman-ului. Cu toate că era foarte departe de casă, acesta nu a pierdut contactul cu mediul online din țară, așa că și-a făcut un obicei din a-și bate joc de autoritățile care îl căuta în toată lumea. 

S-au îndeplinit termenele de prescripție a executării penale. Am reușit ce nu a reușit nimeni în România, sunt un om liber după 12 ani. Autoritățile române, am ridicat rangul de interlop la loc de cinste, pe când voi prin incompetența voastră, prin trădările voastre de neam și țară ați demonstrat de 30 de ani unde ați dus țara și națiunea română”, a declarat acesta în 2020, pe pagina de socializare. 

Tot în 2020, pe fugarul Boenică l-a apucat melancolia și dorul de meleagurile natale, așa că a ținut să transmită și celor din țară că are în plan revenirea în România: „Doamne, ce dor îmi era de o turmă de oițe din astea. Numai la munte o să stau acasă. Ia uite ce frumusețe.”

Cautat 8 ani pana a fost prins, interlopul Boenica vrea s-o ia de la capat cu infractiunile!Romeo Ursu, zis Boenică- în Iordania

Aspirațiile lui Boenică însă au fost complet ruinate, iar în locul unui sejur în vârf de munte a ajuns pe plaiurile mioritice din Rahova. Mai exact la data de 18.09.2023, polițiștii Direcţiei Investigaţii Criminale - I.G.P. R., cu sprijinul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, au pus în aplicare 2 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise pe numele lui Boenică, din Municipiul Bucureşti. Acesta a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tentativă de înşelăciune şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Cautat 8 ani pana a fost prins, interlopul Boenica vrea s-o ia de la capat cu infractiunile!Romeo Ursu, zis Boenică, extrădat

De asemenea, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Constanţa, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. În acea anchetă au colaborat inclusiv agenți FBI, care au descoperit că traseul banilor furați ar fi ajuns până în Iordania, unde fugise Boenică. 

Curios este faptul că în data de 21.08.2024, interlopul, aflat, în prezent, în Penitenciarul Poarta Albă, a solicitat instanței întreruperea executării pedepsei la nici un an de zile de la încarcerare.

Rămâne de văzut dacă Tribunalul Constanța va întrerupe executarea pedepsei în cazul lui Romeo Ursu, sau dacă interlopul va fi nevoit să inspire, în continuare, aerul libertății de la geamul penitenciarului. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
214037925
5/49
372636251514
joker
30261362913