REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
27° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

CAZ ȘOCANT în CONSTANȚA: Dați funia să o spânzurăm! O să zicem că a făcut-o singură

CAZ ȘOCANT în CONSTANȚA: Dați funia să o spânzurăm! O să zicem că a făcut-o singură

Replica API 4 ianuarie 2021 | 00:00 3606

O femeie a ajuns în fața instanței solicitând un ordin de protecție împotriva fostului soț care o amenința cu moartea. Totodată, acesta i-a întors și pe cei doi copii împotriva mamei lor și aceștia amenințând-o, la rândul lor, că dacă nu se întoarce la tatăl lor se vor omorî.

O constănțeancă a susținut, în fața instanței că, în data de 15 decembrie 2020, fostul soț i-a adresat cuvinte injurioase și amenințări cu acte de violență și cu moartea, urmate de acte de distrugere și de acte de lipsire de libertate a acesteia. Mai exact, bărbatul ar fi încuiat-o în casă, la un moment dat, lăsându-i „timp să se gândească la relația lor”. În timp ce încerca să părăsească imobilul, femeia striga încontinuu “o să mă omoare!”. În aceeași zi bărbatul ar fi luat o scândură să o lovească pe femeie. Din spusele acesteia, bărbatul era însoțit de băiat, care atunci când tatăl i-a spus că o va omorî în fața lui, acesta a spus: „Dă-o dracului de panaramă!”. Bărbatul nu s-a lăsat și ar fi început să strige: „Dați funia să o spânzurăm că oricum cine o să întrebe de ea că am spânzurat-o! O să zicem că s-a spânzurat singură!”.

„Câte o palmă, trasă de păr”, nu mare lucru

Întrebată de instanță dacă fostul soț o bate, femeia a răspuns parcă cu lejeritate că îi mai dă câte o palmă. „Da, dar așa câte o palmă, trasă de păr, cu scaunul în cap, cu lustra spartă, că el se certa cu mine dar avea ce avea și cu casa, pentru că el dărâma și casa” a declarat femeia.

Fostul soț i-a luat toate bunurile

În speță, comportamentul necorespunzător al bărbatului nu se rezumă însă la incidentul din data de 15.12.2020, având caracter de continuitate. Comportamentul abuziv asupra femeii s-a accentuat gradual, bărbatul avansând de la îngrădirea dreptului la educație, la limitarea interacțiunilor sociale ale acesteia cu alte persoane, inclusiv cu rudele apropiate, culminând cu actul de lipsire de libertate fizică a acesteia. Abuzul psihologic exercitat asupra femeii prin luarea tuturor bunurilor esențiale precum, cheile de la casă, telefonul, actele, banii și medicamente, poate avea un impact major asupra acesteia.

Copiii, supuși la violență psihologică

Nu este lipsită de relevanță nici modalitatea concretă în care bărbatul a acționat asupra copiilor, existând suficiente suspiciuni în sensul exercitării unor acte de violență psihologică asupra acestora. Conform unei martore, deși copiii păreau vizibil speriați, aceștia au decis să rămână la locuința tatălui.

A fost sesizată Protecția Copilului Constanța

Totodată, instanța a luat act de faptul că fata părților, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat la imobilul bunicilor, unde mama sa locuia, și a susținut că se va arunca în fața mașinii, dacă aceasta nu se va întoarce acasă. În tot acest timp bărbatul se afla în mașină, în fața imobilului. Astfel, a fost sesizată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în vederea efectuării de verificări cu privire la situația minorilor.

Ce a hotărât instanța

Instanța a admis cererea de emitere a ordinului de protecție a femeii, în contradictoriu cu fostul soț pentru un termen de 6 luni, începând cu data pronunțării hotărârii, fără somație sau fără trecerea unui termen, în sensul că: dispune obligarea acestuia la păstrarea unei distanțe minime de 200 de metri față de reclamantă dar și interzicerea de a o contacta pe telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620