Caz ȘOCANT la Școala 23: Copil AGRESAT şi BATJOCORIT de colegi! VIDEO
Caz ȘOCANT la Școala 23: Copil AGRESAT şi BATJOCORIT de colegi! VIDEO
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestFenomenul de bullying a început să capete amploare în România. Dacă, săptămâna trecută, un elev de clasa a VI-a din Bucureşti s-a aruncat de la geamul şcolii în care învăţa din cauza jignirilor colegilor, iată că şi la Constanţa se întâmplă astfel de gesturi reprobabile. Un elev de clasa a V-a, de la Școala 23 “Constantin Brâncoveanu”, a fost umilit şi agresat de către colegi, fără ca nimeni să intervină, ba mai mult, foarte mulţi dintre aceştia au filmat tot incidentul. Reporterii Replica au discutat atât cu inspectorul școlar general, Sorin Mihai, cât și cu directorul unității de învățământ.
Regretabilul incident a avut loc la Școala numărul 23 ”Constantin Brâncoveanu”, în pauza dintre două ore, la clasa a V-a C. În imagini se vede cum băiatul este agresat și stârnit de ceilalți elevi, totul reprezentând un prilej de a se amuzament. Conform declarațiilor directorului școlii, incidentul a avut loc în pauza dintre ore, în timp ce profesorul trebuia să ajungă la clasă.
”Eu nu accept niciun fel de violenţă fizică în şcoli”
Contactat de către reporterii Replica de Constanţa, pentru un punct de vedere în privinţa acestui incident, Sorin Mihai, inspectorul şcolar general, s-a declarat total împotriva oricărei violenţe în şcoli:
“Eu am fost la şcoala 23, am vorbit cu directorul, cu directorul adjunct şi cu dirigentele clasei a V-a C, unde învaţă băiatul implicat în conflict. Am luat legătura cu consilierul şcolar din instituţie, le-am solicitat să spună care e situaţia şi ce anume s-a întâmplat, de ce nu a fost un cadru didactic care să îi supravegheze. Eu am fost informat de situaţie luni, şi aştept raportul pentru a vedea ce măsuri putem lua. Din ce am văzut pe filmuleţe, erau elevii nesupravegheaţi într-o sală de clasă, dar aştept raportul complet. Eu nu accept nici o formă de violenţă în şcoli, dar vreau să văd de ce filmau atâţia copii acolo şi ce se întâmpla. În această speţă eu zic că discutăm despre un caz de bullying, se vede foarte clar pe imagini, dar vreau să aflu care a fost situaţia exactă, să putem gestiona situaţia cum trebuie din punct de vedere emoţional. Pe noi ne interesează situaţia emoţională a copilului dar şi să nu se mai repete astfel de manifestări.”
Secția 4 Poliție, înștiințată!
„Noi, vizavi de aceste fapte avem toleranţă zero pentru că nu putem accepta acest fel de comportamente. Avem o comisie creată la nivelul instituţiei de învăţământ, în care sunt implicaţi chiar şi părinţii elevilor de la clasă, consilierul şcolar, diriginta. Au avut loc şedinţe cu părinţii atât fizic cât şi online, secţia 4 de Poliţie a fost şi ea înştiinţată, şi am demarat un plan de măsuri pe care îl avem realizat în colaborare cu instituţiile care sunt implicate. Băiatul agresat nu este foarte afectat, am discutat şi cu mama, însă nu mă pot pronunţa. S-au aplicat o serie de teste de evaluare psihologică a căror interpretare urmează să îmi fie adusă şi mie la cunoştinţă. Copiii aceştia nu au încheiat clasa a IV-a împreună, nu au interacţionat între ei, nu au avut posibilitatea să se cunoască şi poate că şi din cauza aceasta a existat acest conflict. Din câte am înţeles din ancheta făcută, băiatul era un pic supărat din cauză că nu va lua o notă foarte bună la un test de la ora anterioară, şi din cauza aceasta a izbucnit acel conflict. Însă nimic nu scuză manifestările de violenţă şi sperăm să nu ne mai întâmple”, a declarat, pentru Replica, Beatris Geanina Roșcan, directorul unității de învățământ.
46% din elevii de la noi din ţară au fost victime ale bullying-ului
Vă reamintim că, în urmă cu o săptămână, un elev de clasa a VI-a de la Şcoala „George Bacovia” din Bucureşti, s-a aruncat de la etajul 1. În loc să intervină, colegii l-au îndemnat să sară, cu toate că băiatul a vrut să facă acest gest din cauza jignirilor repetate. O statistică dură spune că 46% din elevii de la noi din ţară au fost victime ale bullying-ului. România e pe locul 3 din 42 de ţări investigate în legătură cu acest fenomen. Mai mult, 9 din 10 cazuri de bullying se petrec în şcoală.
Video:
Virgil STOIAN
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News