REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Cazanciuc, la recepţia sistemului Patriot: Trăim visul părinţilor şi bunicilor

Cazanciuc, la recepţia sistemului Patriot: Trăim visul părinţilor şi bunicilor

Replica API 18 septembrie 2020 | 00:00 1485

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat joi, la baza militară de la Capu Midia, la ceremonia de recepţie a primului sistem de rachete Patriot, că este o zi importantă pentru România şi pentru istoria ei.

Foto: Facebook/Forțele Aeriene Române

"Este o zi aparte pentru Armata Română şi aş spune că este o zi importantă pentru România, pentru istoria ei, care se scrie chiar în aceste clipe. Îmi amintesc perioada cenuşie în care părinţii şi bunicii noştri priveau către orizontul istoriei în aşteptarea americanilor ca o speranţă a eliberării de sub influenţa sovietică, o speranţă a dobândirii libertăţii. Aşa se vorbea atunci. Astăzi trăim visul părinţilor şi bunicilor noştri. Suntem membrii unei generaţii privilegiate, ai unei generaţii care a contribuit la înfăptuirea acestui vis şi la înscrierea ţării noastre pe drumul ireversibil al unei naţiuni care împărtăşeşte valorile democratice şi drepturile fundamentale ale omului", a spus Cazanciuc, scrie Agerpres.

Preşedintele Senatului a mai afirmat, referitor la masca de protecţie, că ea este ca un scut care ne apără de un duşman invizibil, opinând că şi în această bătălie cu COVID-19 partenerul american va juca un rol important.

"Această mască ne protejează ca un scut de un duşman invizibil. Tot împreună cred că putem lupta împotriva acestui duşman invizibil şi cred că în această bătălie partenerul american va juca, de asemenea, un rol important. God Bless Romania. God Bless America", a declarat Robert Cazanciuc.

Ceremonia de recepţie a primului sistem de rachete sol-aer Patriot a avut loc joi, la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "General de brigadă Ion Bungescu" de la Capu Midia.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, echipamentele principale din compunerea primului sistem Patriot de rachete sol-aer cu bătaie mare din dotarea Forţelor Aeriene Române au început să sosească în România din luna august şi au fost transportate la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "General de brigadă Ion Bungescu", unde se desfăşoară testarea de acceptanţă şi recepţia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da ma erau mai bune, documenteaza-te postac natarau ce esti!!! Turcii sunt si ei in NATO dar au luat S400 de la rusi, de ce oare? sunt psd-isti nu-i asa? la tine prinde prpaganda johanista cu Peeeee Seeee Deeeee!!!
2
1
tara piere baba se piaptana,asta-i tara lui muians
2
3
prostilor de sub mine : muie cu cacat pesedeilor ! Erau mai bune rachetele rusesti futu-va-n gat de muisti !
4
3
God blind Romania.......God blind Amerika.Da eliminarea vizelor obligatorii pentru romani de intrare in US alea unde se monteaza?In Coreea de nord sau in Africa?
3
2
Ceea ce omite sa scrie autorul acestui articol este ca prin achizitionarea sistemului Patriot putem lupta, in sfirsit cu succes impotriva Corona virusului! Nemaiavind patrioti in tara de multa vreme, acum am rezolvat si aceasta problema. Bravo Klaus, bravo Loti!
4
3
Vinzarea tarii pentru armament perimat,invechit,depasit.In caz de Doamne fereste,alea nici nu-si ating tinta,ca sa nu spun ca vor fi distruse la sol.
7
4

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436