REPLICA ONLINE CONSTANTA

2.2° Constanța Vin., 22 Nov. 2024
Anul XX Nr. 6921
2.2° Constanța Vineri, 22 Noiembrie 2024 Anul XX Nr. 6921
 

Cazul băiatului de 16 ani, care a murit după ce medicul a refuzat să-l opereze, schimbă legea

Cazul băiatului de 16 ani, care a murit după ce medicul a refuzat să-l opereze, schimbă legea

Ricardo DRAGOMIR 21 noiembrie 2024 | 09:13 396

După ce un adolescent de 16 ani a murit la spitalul din Târgu Jiu, pentru că medicul a refuzat să-l opereze, sub pretextul că nu poate face intervenții unui minor, autoritățile au modificat legea sănătății.

Cazul baiatului de 16 ani, care a murit dupa ce medicul a refuzat sa-l opereze, schimba legea

Conform unei OUG, doctorii de adulți care intervin pentru a ajuta copiii, în cazurile de urgențe, nu vor fi trași la răspundere dacă nu vor salva pacienții.

Ordonanța de urgență care modifică legea sănătății a fost publicată în Monitorul Oficial și este în vigoare.

Conform unuia dintre articole, în cazul în care un minor are o problemă de sănătate care îi pune viața în pericol și ajunge într-un spital în care nu sunt medici pediatri, și nu poate fi transferat în timp util într-un spital de pediatrie, doctorii adulți de acolo care încearcă să-i salveze viața nu sunt răspunzători pentru eventuale daune și prejudicii produse în exercitarea profesiunii atunci când aceștia acționează cu bună credință.

De altfel, acest articol pare a fi o completare a unui articol care există deja în legea 95, în Legea Sănătății, conform căruia medicii trebuie să acționeze în limitele competențelor cu excepția cazurilor în care viata pacientului este pusă în pericol.

O altă modificare adusă prin noua Ordonanță de Urgență pentru Legea Sănătății clarifică situația pacienților cu vârste între 18 și 21 de ani. Articolul nou precizează faptul că aceștia pot primi în continuare tratament în spitalele de pediatrie și aici este vorba de pacienții cu boli rare care au împlinit deja 18 ani și pentru care nu s-a facut tranziția către medicii de adulți.

Pe de alta parte, sunt în continuare manageri de spitale care susțin faptul că mai este nevoie și de alte reglementări legislative, de exemplu, în prezent ar fi nevoie de circuite separate pentru pacienții cu vârste între 18 și 21 de ani față de cele pentru minori, potrivit stirileprotv.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

PSD Eduard Martin
AUR Ovidiu Cupsa Mohammad Murad
PSD Cristina Dumitrache
PNL Bogdan Hutuca Silviu Cosa
USR Stelian Ion Remus Negoi
PSD Brailoiu

COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de kktt mortii schimba legile la fel va fi si la primul cutremur mare dupa ce vor muri mii de oameni se vor trezi ca legea nu era buna nu se facea nici un control si nu se dadea nici o sanctiune, etc
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
26821204022
5/49
112932312136
joker
11431339216