REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
18.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Cazul tinerei decedate pe traseul Jepii Mici: A murit în direct, cu 112 pe fir

Cazul tinerei decedate pe traseul Jepii Mici: A murit în direct, cu 112 pe fir

A.F. 10 iulie 2024 | 18:05 4844

Dezvăluiri tulburătoare apar în cazul tinerei de 19 ani ucisă, marți după-amiaza, pe traseul Jepii Mici, din Munții Bucegi. Tragedia s-a derulat în direct, cu dispecerii 112 în telefon, pentru că atât fata, cât și prietenul ei sunaseră, în paralel, să ceară ajutor. Intervenția i-a marcat profund și pe salvatorii montani: "A fost ceva groaznic! Nu ne-am mai confruntat în ultimii 10-15 ani cu o situație așa gravă", au declarat, reprezentanții Salvamont Prahova.

Cazul tinerei decedate pe traseul Jepii Mici: A murit in direct, cu 112 pe firDiana Maria, fata de 19 ani ucisă de urs, pe traseul Jepii Mici, foto: Instagram

Primul apel la 112 a fost dat marți după-amiază, de iubitul fetei. Acesta i-a spus dispecerului Salvamont că sunt pe traseul Jepii Mici din Munții Bușteni și că sunt foarte speriați întrucât sunt urmăriți de un urs, scrie digi24.ro.

"Dispecerul de serviciu le-a dat câteva sfaturi utile, cum să se comporte în prezența ursului. Ei au urmat sfaturile, dar din păcate nu au scăpat de prezența animalului sălbatic", a declarat Dan Banu, șeful Salvamont Prahova.

Aproape simultan, la 112 a sunat și tânăra de 19 ani.

"Era îngrozită... vă dați seama, țipa: 'Ursul se apropie din ce în ce mai amenințător!'", povestește Dan Banu, șeful Salvamont Prahova.

Câteva zeci de secunde mai târziu, conversația s-a încheiat brusc, întrucât tânăra căzuse pradă în ghearele ursului.

"Totul s-a derulat în direct, dispecerul 112 era în telefon și tânărul striga că sunt atacați de urs și că a luat fata. A fost ceva groaznic! Ne-a spus că ursul a prins-o pe fată de un picior și o trage după el și, la un moment dat, nu a mai văzut ce a făcut cu ea. Din potecă, ursul a târât-o și a aruncat-o la 120 de metri în firul văii", mai spune Dan Banu, șeful Salvamont Prahova.

„Nu ne-am mai confruntat în ultimii 10-15 ani cu o situație așa gravă”

Ajunși la locul tragediei, salvatorii montani au făcut rapel 120 de metri în vale, dar tânăra de 19 ani era deja decedată. Ursul era lângă ea și a sărit să-i atace și pe salvamontiști.

"A fost un pericol real și pentru salvatorii montani. Ursul se afla la 10 metri de "pradă" și a vrut să atace salvatorii montani. Era foarte violent! Ursul a fost împușcat de cei responsabili și a putut fi recuperat corpul victimei", a declarat Dan Banu, șeful Salvamont Prahova.

Deși, inițial, s-a dorit recuperarea trupului tinerei cu ajutorul unui elicopter pentru a scurta timpul, misiunea a fost anulată. Din cauza zonei foarte înguste și împădurită, dar și din cauza cablurilor de teleferic din apropiere, echipajul de pe elicopter a hotărât că misiunea este prea riscantă. Spre seară, corpul tinerei a fost coborât pedestru de salvamontiști. Intervenția cu final tragic de pe Jepii Mici i-a marcat profund pe salvamontiști.

"Nu ne-am mai confruntat în ultimii 10-15 ani cu o situație așa gravă. Noi credem că ursul era turbat pentru că, de obicei, el nu atacă așa, fără motiv. Nu era ursoaică cu pui, era un urs mai tânăr, presupun că era turbat, altfel nu ne explicăm violența atacului", mai spune Dan Banu, șeful Salvamont Prahova, citează stiripesurse.ro.

Mama acesteia a declarat că fata a mai fost în trecut „fugărită” de un astfel de animal sălbatic.

„Eram preocupată cu muntele ăsta. Am sunat-o și i-am zis să aibă grijă. Ai grijă, te rog, la urși, ai grijă, te rog. Din câte am aflat de la tatăl ei, că ea nu mi-a zis, că a mai fost odată cu o prietenă și a fost fugărită de un urs”, a mărturisit mama tinerei, conform Antena 3 CNN.

Diana Maria, fata de 19 ani căreia pasiunea pentru drumeții i-a adus sfârșitul, absolvise liceul în urmă cu o lună. Ea era din localitatea ieșeană Popricani, însă era stabilită la București.  

Tânăra, care era însoțită de iubitul său, a fost atacată de urs marți, 9 iulie, pe traseul Jepii Mici, iar animalul sălbatic a fost împușcat.

Directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova, George Stratulat, a anunțat că animalul sălbatic va fi supus testelor pentru rabie.

„Suntem pregătiţi să primim probe pentru examinare anatomo-patologică şi virusologică pentru rabie. Avem un protocol prin care toate animalele sălbatice împuşcate sunt supuse acestor teste. Aşteptăm să fie adus ursul sau probele necesare”, a transmis George Stratulat. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
meam, am văzut-o moartă, mâncată și dezmembrată, cred că oamenii care pun pe net așa ceva sunt săriți
3
1
Si uite asa va apărea si Legea Maria d***a în baza căreia urșii vor fi omorati. Cine este de vină pentru tragedia care a avut loc? Ursul? Nu! Cei care au permis si permit defrisarile masive, distrugand in acest fel habitatul acestor animale. Unde sa stea si unde sa isi caute de mâncare? Este normal sa coboare și să caute hrana in apropierea așezărilor omenești. Nu am invatat nimic de la popoarele care și-au salvat si au încercat să își salveze animalele în urma cutremurelor, incendiilor de vegetație si inundații. Cred ca multora dintre noi,pe lângă lipsa educației, ne lipsește acea sensibilitate care ne face să fim umani. Prin Legea Ionuț sunt onorați câinii, prin noua lege vor fi omorât urșii si intr-un final vom fi omorâti si noi fiindca, probabil, trăim prea mult. RUSINE!!!!!!!
20
15
A murit facand ceea ce iubea pana la urma, nu???
6
7
Pe munte sau pe mare nu e bulevard pazit. Exista ursi, rechini, ceasul rau si pisica neagra. Te duci, tencurci. Nu ai scutire. Doar noroc sau ghinion. Amarata asta a nimerit p***t.
14
5
TE SCARPINI INVERS
8
9
Si proastele alea n-ai stiut ce sa o invete? Prietenul de ce n-a sarit s-o apere, ca o dadea in iubire escrocherie...
12
11
Băieți, există un medicament care vă permite să vă prelungiți tinerețea. După o săptămână de administrare: erecția este super, energia este de 2 ori mai mare, a început să slăbească și, în general, se simte tânără. Îi sfătuiesc pe toți să încerce, pentru că viața este una-> use.my/rowirex
0
26

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166