REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

CCR a decis: Iohannis trebuie să semneze deîndată! Dăncilă trebuie să vină în Parlament

CCR a decis: Iohannis trebuie să semneze deîndată! Dăncilă trebuie să vină în Parlament

Replica API 19 septembrie 2019 | 00:03 643

foto ccr.ro

Curtea Constituţională a României a discutat, miercuri, sesizarea privind existenţa unui conflict juridic pe tema refuzului şefului statului de numire a miniştrilor. CCR a decis ca președintele să motiveze refuzurile de remaniere, să îi revoce pe miniștrii propuși spre demitere de premier și să semneze pentru propunerile de interimate. De asemenea a decis că premierul să se prezinte în Parlament pentru un vot de reconfirmare a noii structuri.

Președintele CCR, Valer Dorneanu: ”Cu privire la interimari am plecat de la premisa ca revocarea și numirea interimarilor e de competența premierului. Președintele nu și-a exercitat constituțional atribuțiile. Președintele României e obligat deîndată să emită decretele se revocare a miniștrilor propuși spre remaniere și de semnare a decretelor pentru miniștri interimari”

Sesizarea Guvernului în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională a fost înregistrată la CCR pe 5 septembrie, părţile - Executiv şi Preşedinţie - având ca termen de transmitere a punctelor de vedere data de 11 septembrie.

La începutul lunii septembrie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pe această temă.

"Miercurea trecută, (n.r. - şeful statului) refuza nejustificat numirea de miniştri în Guvernul României. O săptămână mai târziu, domnul Iohannis blochează din nou numirea miniştrilor interimari în Guvernul României, refuzând de data aceasta să dea un răspuns. Suntem într-o situaţie fără precedent, o situaţie de confuzie şi dezechilibru generată de comportamentul iresponsabil şi egoist al preşedintelui. Domnul preşedinte Iohannis are obsesia blocajelor. (...) Şi pentru că românii merită să nu fie implicaţi şi sacrificaţi de către preşedinte în numele ambiţiei prezidenţiale, Guvernul României va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un conflict juridic cu şeful statului", a susţinut atunci Dăncilă.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vad aici mai jos un comentariu cum ca psd ar fi distrus ...Justitia !!!!..Ba arici pansat justitia a fost distrusa de PNL !!!! Inceoand din 2004 cand Petov a transformat justitia intru -na de sistem mafiot ..Cu procurorii banditi gen Portocala..Cu o sefa DNA alesa fara concurs...cu un Koldea facut din maior ....General peste noapte ..Cu protocoale secrete interzise prin lege intre DNA si SRI...Abuzurii care nu se faceau nici pe vremea lui Stalin ..Asta a facut ...PNL ..
1
3
CCR a desavarsit acum operatiunea de distrugere a statului de drept in Romania. Dupa ce a transformat fara referendum Romania in republica parlamentara prin vandalizarea functiei prezidentiale, dupa ce a distrus DNA si a pus in genunchi ICCJ, CCR a decis ca nelegale completurile de judecata si a dinamitat probele din mai toate dosarele penale, fie ele de coruptie, crima, viol sau talharie, desavarsind o amnistie perversa.
3
1
Sasul nu intelege ce inseamna "deindata". El crede ca in mandatul sau urmator de la Rahova.
0
4
NU NE INTERESEAZA CA FAC TOATE JIGODIILE PAMANTULUI IOHANIS DANCILA ETC SA-I IA NAIBA PE TOTI CA NE-AM SATURAT DE ACESTE AMBROZII !!! NU MAI DATI STIRI CU ASTIA CA NU SE UITA NIMENI O SA VEDETI LA ASAZISELE ALEGERI DACA MAI VIN 20% CA LUMEA E SATULA !!!
1
2
Fake news pentru prosti
5
1
Iar s-a facut Mutulica de rahat
3
8
hahaha, proasta absoluta a "pus-o" again! Ultima institutie care trage o mu1e pesedeilor este CCR. Tuta blonda din cocenii, sesizeaza CCR ptr un posibil conflict juridic, CCR ii da neintemeiat dreptate DAR, si aici tineti-va bine, o TRIMITE IN PARLAMENT, exact unde ii era frica proastei sa ajunga! Si asa, CCR impaca si vaca si gradinarul!
8
6
Johannis muie in gura ai luat...te asteptam la prezidentiale cand vei lua MUIA CEA MARE
4
11
Gogule, esti prost si nu ai inteles nimic din text. Din cauza unora ca tine suntem in situatia asta de cacat. Sictir!
17
8
Iar s-a facut Mutulica de rahat
8
16

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510