REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
11.4° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Ce a pățit un constănțean după ce a comandat o centrală de la Romstal

Ce a pățit un constănțean după ce a comandat o centrală de la Romstal

Deria ISLEAM 2 octombrie 2024 | 00:00 552

Un client din Constanța, inginer mecanic de profesie, a povestit o experiență neplăcută legată de achiziționarea și montarea unei centrale termice de la Romstal. Potrivit acestuia, imediat după punerea în funcțiune a centralei, au apărut probleme constante de presiune, iar soția sa, care a rămas singură acasă în timp ce el era plecat în voiaj, a fost nevoită să completeze repetat cu apă, fără a realiza că aceasta era un semn de defecțiune.

Ce a patit un constantean dupa ce a comandat o centrala de la RomstalRomstal, Constanța

Clientul a fost acuzat că nu știe el să folosească centrala

La prima intervenție de service, tehnicianul a descoperit că furtunurile centralei erau „coclite”, ceea ce sugerează că erau foarte vechi, deși echipamentul fusese achiziționat recent. După schimbarea acestora, problema persista, însă următorul specialist trimis de Romstal a venit fără a face teste corespunzătoare și a concluzionat rapid că centrala funcționează perfect, acuzând clientul că nu știe să o folosească. Mai mult, i-a solicitat și o taxă de 400 de lei pentru deplasare.

Ce a patit un constantean dupa ce a comandat o centrala de la Romstalfotografie ilustrativă

Clientul a apelat din nou la Romstal, cerând o evaluare completă și corectă. După mai multe discuții, a fost trimis un al treilea tehnician care, de această dată, a realizat teste amănunțite și a descoperit că serpentina primară a centralei era spartă. Cu toate acestea, service-ul a atribuit problema întreținerii necorespunzătoare a apei, ignorând faptul că aceasta era apa potabilă furnizată de RAJA și tratată cu soluții anticorozive.

Declarația clientului nemulțumit

„Soția mea a cumpărat o centrală și toate echipamentele necesare de la Romstal, inclusiv filtre anticalcar, care au fost montate corect pe linia de alimentare. De la început, am avut probleme cu centrala – soția completa frecvent apa fără să îmi spună. Când am revenit din voiaj, am observat că presiunea era la zero. Am sunat la service, iar tehnicianul care a venit a constatat că furtunurile erau deja corodate și vechi, urmând să fie schimbate. După schimbarea furtunurilor, problema de pierdere de presiune a continuat. Soția a continuat să completeze cu apă din când în când, dar problema s-a agravat. Am sunat din nou la service și a venit un alt tehnician, care a verificat centrala fără să facă teste adecvate și mi-a spus că centrala este funcțională și că nu știu eu să o folosesc, acuzându-mă pe nedrept și cerându-mi 400 de lei pentru deplasare. Am insistat la Romstal să trimită pe cineva competent. După mai multe apeluri, au trimis un alt tehnician, care a făcut câteva teste și a concluzionat că serpentina este spartă, dar mi-a spus că ar fi vina mea, pentru că nu aș fi tratat apa corespunzător. Cu toate acestea, apa noastră este de la RAJA și am folosit soluții anticorozive și filtre adecvate. Nu s-au făcut teste la apă sau serpentină pentru a confirma vreo defecțiune de material. Cum poate o serpentină nouă, din oțel inoxidabil, să se spargă în mai puțin de doi ani? Ar trebui să fie o problemă de fabricație sau defect de material, nu de întreținere. Acum a trecut o lună fără să primim vreun răspuns de la OPC, iar Romstal insistă să cumpărăm serpentina din buzunarul nostru, fără să accepte vreo responsabilitate. Este o situație frustrantă și o bătaie de joc, atât din partea service-ului Romstal, cât și a OPC.”

Ce a patit un constantean dupa ce a comandat o centrala de la RomstalRomstal, Constanța

Reprezentanții Romstal nu au dorit să comenteze situația

În prezent, clientul este blocat în proceduri, neprimind niciun răspuns clar din partea ANPC, care i-a sugerat soției să accepte o ofertă de la Romstal, de a achiziționa serpentina din banii lor. În tot acest timp, centrala rămâne defectă, iar familia se confruntă cu o soluționare nesatisfăcătoare a problemei.

Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții Romstal nu au dorit să ofere o declarație oficială.

Ce a patit un constantean dupa ce a comandat o centrala de la RomstalRomstal, Constanța

Incidentul atrage atenția asupra importanței unei intervenții corecte din partea service-urilor de profil, dar și asupra responsabilității producătorilor și distribuitorilor de echipamente de acest tip. O problemă care afectează în mod direct sănătatea și siguranța utilizatorilor ar trebui tratată cu maximă seriozitate și transparență.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515