REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.3° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
32.3° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Ce alimente au devenit campioane mondiale în provocarea unor boli grave

Ce alimente au devenit campioane mondiale în provocarea unor boli grave

A.F. 6 iulie 2023 | 00:00 376

Pericole alimentare invizibile pentru organism. Nu doar că există pericole necunoscute de la uleiul de palmier folosit în industria fast-food precum vafele/napolitanele, pufuleții și biscuiții, dar există și pericole de la obținerea dulciurilor procesate la temperaturi de peste 200 de grade Celsius. Da, avertizează experții din întreaga lume.

Ce alimente au devenit campioane mondiale in provocarea unor boli grave

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară și Organizația Mondială a Sănătății au emis avertismente cu privire la uleiul de palmier.

Cu toate acestea, este lider mondial în consum, deși nu este ușor de găsit pe rafturile supermarketurilor.

Uleiul de palmier este folosit la producerea multor dulciuri, produse de patiserie, înghețate și alimente de gătit, iar descrierea este practică. 1,2 hectare sunt folosite pentru extragerea a 10 tone de ulei de palmier. Pentru a obține aceeași cantitate de ulei ai nevoie de 6 hectare de rapiță, floarea soarelui sau măsline dintr-o plantație de 8 hectare.

Consumul de ulei de palmier favorizează apariția de boli cardiovasculare, neurodegenerative, inflamații intestinale, cancer.

”Eu cred că, până la urmă, ar trebui să mâncăm românește și să avem și produse sănătoase și de calitate. Nu știu cum vin rachetele astea de la Organizația Mondială a Sănătății, poate ne dau și nouă un studiu, apropo de ce se întâmplă, pentru că uleiul de palmier este folosit în alimentație și în Asia, și în America de Sud, și în Africa, de foarte, foarte mulți ani și nu prea am auzit ca pe acolo să crească incidența cancerului sau a altor tipuri de patologii.

Eu sunt dintre cei care au elaborat Planul de luptă împotriva Cancerului la nivel european și mi-am dorit de fiecare dată ca astfel de produse cu potențial riscant pentru sănătate să nu aibă ce căuta în alimentația noastră de fiecare zi”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN.

”Este cel puțin îngrijorător. Vedem că un produs care era considerat stabil, extrem de versatil, incolor, inodor, care chiar avea proprietăți de a favoriza, de a menține activitatea cardiacă, care aduce un aport important de vitamina E în alimentația noastră de fiecare zi, a devenit peste noapte dușmanul mondial.

Deja încep să îmi pun problema: cât este medicină, cât este altceva”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768