REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ce are de împărțit patronul de la Transevren cu un fost candidat la Primăria Mangalia?!

Ce are de împărțit patronul de la Transevren cu un fost candidat la Primăria Mangalia?!

Natalia PĂUN 12 decembrie 2023 | 00:00 6509

După ce au beneficiat de oferta unui sector de plajă în Vama Veche în urma unor licitații care au avut loc în luna mai, două firme din Constanța, în speță  SC Transevren SRL, alături de SC Cala Azul SRL, au avut surpriza de a fi descalificate în favoarea altei firme, respectiv SC Tander Maxx SRL. SC Transevren SRL, alături de SC Cala Azul SRL, au contestat în instanță licitația, pârâte fiind Administrația Națională Apele Române, dar și firma câștigătoare SC Tander Maxx SRL, deținută de un fost candidat la Primăria Mangalia, Teodor Munteanu.

Ce are de impartit patronul de la Transevren cu un fost candidat la Primaria Mangalia?! Teodor Munteanu, Evren Omer

Firme recunoscute, implicate

Problema licitațiilor pentru închirierea loturilor de plajă este destul de viralizată de mult timp. Până acum, problemele operatorilor economici erau legate de durata scurtă a contractelor de închiriere și de prețurile exorbitante, acum problema este mai complicată de atât! Firmele Transevren și Cala Azul, de exemplu, au chemat la „bară“ Apele Române, prin ABADL, în urma unei licitații care a avut loc în luna mai și care viza un sector de plajă din Vama Veche.

Ce are de impartit patronul de la Transevren cu un fost candidat la Primaria Mangalia?!

Cele două societăți au participat la licitația de atribuire a sectoarelor de plajă, însă la final, surpriză, au fost descalificate! Fapt pentru care, au dat în judecată ABADL și firma câștigătoare,  SC Tander Maxx SRL. Luni, 11.12.2023, a avut loc a treia ședință a procesului în cauză.  

Pârâtul, un cunoscut om de afaceri de pe litoral

Asociat și acționar majoritar al firmei SC Tander Maxx SRL este afaceristul și politicianul Teodor Munteanu, fost candidat independent al Primăriei Mangalia în anul 2012 și fost candidat la europarlamentare din partea Forței Civice.  Pe numele firmei SC Tander Maxx SRL este o unitate de cazare de 3 stele în Vama Veche.

Ce are de impartit patronul de la Transevren cu un fost candidat la Primaria Mangalia?! Teodor Munteanu

Cine sunt celelalte firme care au contestat licitația

Transevren, una dintre firmele reclamante, este condusă de Evren Omer, fiul lui Kenan Omer, fost președinte al UDTTMR. Transevren este una dintre cele mai longevive firme de transport de pe litoral, însă operează și în domeniul turistic. Deține mai multe hoteluri pe litoral, dar și localuri, printre acestea, amintim și Mandala, din Mamaia.

Ce are de impartit patronul de la Transevren cu un fost candidat la Primaria Mangalia?! Evren Omer

Nimeni nu știe nimic

Contactat de Replica, interlocutorul Transevren ne-a pus în legătura cu un domn pe nume Mihai care a afirmat că nu știe nimic despre acest proces și că nu știe ce informații să ofere. „Nu am ce informații să vă dau pentru că nu știu să vă spun despre ce este vorba”. a precizat Mihai – intermediarul firmei Transevren

În schimb, reprezentanții firmei Cala Azur ne-au declarat că speră să se termine cât mai repede aceste neînțelegeri. „Am avut licitație prin Mai și acolo, în primă instanță, am fost calificați, cum s-ar spune, cu procese verbale, la fiecare licitație... apoi, când s-au publicat rezultatele, a apărut că noi am fost descalificați. Și acum așteptăm să vedem ce se întâmplă... Sperăm să fie ultimul termen”, a precizat reprezentantul firmei SC Cala Azul SRL, Marian Niță.

Termenul, amânat pentru 20 decembrie

Marian Niță a revenit, ulterior, cu declarații. Acesta a afirmat că s-a respins excepția inadmisibilității în ultima ședință, acest lucru fiind în defavoarea SC Tander Maxx SRL, respectiv a Administrației Naționale a Apelor Române. „Deci, mi-a scris avocata că s-a respins excepția inadmisibilității. Deci adversarii ceruseră să se anuleze acțiunea pe baza inadmisibilității ei... a rămas în pronunțare.” a precizat Marian Niță. De asemenea, nici reprezentanții firmei SC Tander Maxx SRL nu au dat prea mult din casă, deși... ar fi putut. „Nu sunt în măsură să vă dau informațiile de pe acest telefon.(...)”, a precizat reprezentantul SC Tander Maxx SRL.

Luni, 11 decembrie 2023, Curtea de Apel Constanța a amânat pronunțarea în dosarul cu pricina pentru data de 20 decembrie 2023. 

Vom reveni!


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Al kotak
2
0
Vii la mine si o rezolvam , ma plimbi din nou pe la Istambul ca in fiecare an si te invat eu cum sa faci
3
0
Kapul de oaie de la Transevren face pe saracul si nu le are cu daruitul fiind prea nesy. Era normal ca baiatul unui fost militian sef sa il facă. Chiar daca si T*o a dat multe tepe la viata lui, doar trebuia sa faca hotel in Vama Club D or sta mult mai bine la capitolul relatii decat un tartauan cu autobuze ruginite care s a bagat in turism (adica in strachina altora)
7
0
O f***a pe dana roxana giorginio !
4
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016