REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
22.1° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Ce au în comun DECESELE lui Nelu PLOIEȘTEANU, Gabi LUNCĂ și Cornelia CATANGA

Ce au în comun DECESELE lui Nelu PLOIEȘTEANU, Gabi LUNCĂ și Cornelia CATANGA

Replica API 4 aprilie 2021 | 10:51 6274

În cursul unei singure săptămâni, muzica de petrecere românească a pierdut trei reprezentanți iluștri, toți uciși de COVID-19. Este vorba despre Nelu Ploieșteanu, Gabi Luncă și Cornelia Catanga.

Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu

Totuși, cele trei decese au un numitor comun, care i-a făcut pe medici să tragă un semnal de alarmă cu privire la mortalitatea, dar și imprevizibilitatea acestui virus.

Concret, nici Nelu Ploieșteanu, Gabi Luncă sau Cornelia Catanga nu credeau în existența coronavirusului, iar acest lucru, cel mai probabil, i-a costat viața. Ba chiar, au refuzat să se interneze optând pentru tratament la domiciliu, iar atunci când au ajuns a fost prea târziu.

Cronologia săptâmănii negre

Prima a fost Cornelia Catanga care a murit vineri, 26 martie, la 63 de ani, după ce a suferit un stop cardio-respirator.

Nici cazul lui Nelu Ploieșteanu nu este departe. Deși a fost testat și, ulterior, confirmat pozitiv cu COVID-19, a făcut scandal și a plecat pe semnătură din spital, marți, 16 martie, spunându-le medicilor că nu suportă masca de oxigen. Doar două zile mai târziu a ajuns la Floreasca, la ATI, unde a fost imediat intubat.

„A venit din Moldova, de unde cânta, și s-a simțit rău. Nu credea în virus. Transpira, a luat pastile pentru răceală. A ajuns apoi la spital, prima dată a refuzat internarea, a zis că se face bine acasă.

Iar a doua oară a fost intubat și de atunci nu s-a mai putut vorbi cu el”, a declarat Nicu Gigantu’, celebrul lăutar care a colaborat ani de zile cu Nelu Ploieșteanu, pentru Fanatik.ro.

Gabi Luncă nu știa că e bolnavă

Deși la început a fost stabilă, starea lui Gabi Luncă s-a înrăutățit în ultimile zile: „Ea nu a știut că a avut COVID, vreau să cred că nici acum nu știe. Ea știe că are o pneumonie, ea a mai avut una”, spunea Rebeca Onoriu, fiica intepretei.

Tot ea a făcut și tristul anunț: „După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”, a scris Rebeca Onoriu, în dreptul unei fotografii în care sunt Gabi Luncă și acordeonistul Ion Onoriu, cel cu care marea voce a muzicii lăutărești și populare s-a căsătorit în 1964 și care a murit în 1998, potrivit cancan.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au in comun ca au pus botul la sosoaca sa se trateze acasa
4
0
Intre manele si muzica lautareasca e diferenta
4
1
Ce au avut in comun? Pai toti trei au cantat un gen de muzica apreciata, in principiu, de cei cu scoala mai putina si, in acelasi timp, mai saraci cu duhul.
9
9
Aveau si alte boli, dar se face "reclama" doar pentru covid.
20
17
ce sa aiba, ia omorat ciuma lui kkt cel mare
9
19
Au petrecut pana au crapat.
16
16
Gabi lunica nu stia ca bolnava. Asa ziar asa analfabeti lucreaza
23
3
O lume mai buna
12
8

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016